SEGRE

ESNOTICIA

Salut intervé la residència de Tremp, amb 121 positius

Set casos en un geriàtric d'Agramunt

Imatge de la façana de la residència de Tremp.

Imatge de la façana de la residència de Tremp.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La conselleria de Salut va intervenir ahir la residència de la Fundació Fiella de Tremp. Els casos en aquest geriàtric s’han més que duplicat, ja que dilluns Salut va confirmar-ne un total de 57 i ahir es van elevar a 121 (96 de 139 usuaris i 25 de 71 professionals). Fonts solvents van explicar que el cap de setmana la gestió del centre la portaran metges de la regió sanitària del Pirineu i dilluns es posarà a una empresa al capdavant. El centre ja va fer una crida per contractar auxiliars d’infermeria o de geriatria. Aquesta és la quarta residència intervinguda a Lleida, després del Mare Marcel·lina de Verdú, la de Bellver de Cerdanya i La Teva Llar de Lleida. En aquestes ja ha acabat la intervenció i no tenen casos.

Així mateix, la residència municipal Mas Vell d’Agramunt ha detectat un brot amb 7 casos (4 usuaris i 3 treballadors). El 20 de novembre passat un empleat va comunicar al centre que havia donat positiu. L’endemà, es va fer un cribratge a tots els usuaris i treballadors i van donar negatiu. Dijous, 2 residents van començar a presentar símptomes compatibles amb la Covid i van tornar a fer tests massius d’antígens. Va ser llavors quan es van detectar aquests 7 positius. Els residents estan distribuïts en les dos plantes, i els 4 casos i els seus contactes estan aïllats a les habitacions d’una mateixa planta.

Font: Conselleria de Salut

D’altra banda, els casos actius en residències han disminuït respecte a la setmana passada, segons les dades de Salut. Un dels descensos més importants es dóna en el geriàtric de Bellvís, on només quedarien 2 avis i 3 empleats positius (el brot va arribar a afectar 75 usuaris i 24 empleats). Mentrestant, a la Castrillón de Lleida ciutat només queden 2 usuaris contagiats quan hi ha 12 casos acumulats. Per la seua part, a la Llar de Sant Josep de la Seu, Salut va informar de 28 casos al centre, encara que hi ha una vintena més de positius que van ser traslladats a Puigcerdà. En aquest geriàtric hi ha hagut un altre mort per Covid, per la qual cosa en total són 5.

Cal recordar que a la regió sanitària de Lleida hi ha una desena de residències classificades com vermelles, perquè tenen brots.

tracking