SEGRE

EDUCACIÓ CULTURA

Classes amb art al Morera

Alumnes del Príncep de Viana fan sessions setmanals al museu || A partir de les seues inquietuds aprenen nous conceptes

Un grup d’alumnes de cinquè i sisè de Primària del col·legi Príncep de Viana durant una de les classes que fan al Museu Morera.

Un grup d’alumnes de cinquè i sisè de Primària del col·legi Príncep de Viana durant una de les classes que fan al Museu Morera.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fer una classe a partir de les inquietuds dels alumnes i envoltats d’art. Aquesta és l’original iniciativa que porten a terme el col·legi Príncep de Viana i el Museu Morera amb l’objectiu, d’una banda, de despertar la curiositat dels estudiants i que aquesta serveixi com a fil conductor d’una classe i, per una altra banda, perquè el museu es doni a conèixer entre els més joves. De moment, ja ha acollit tres classes, una de cada cicle de Primària, en les quals s’han tractat temes que van des d’aprendre a restar fins a fer un inventari o conèixer figures clau en la cultura lleidatana. L’educadora social del Museu Morera, Txell Bosch, explica que “la iniciativa va sorgir arran del futur trasllat del museu a l’antiga Audiència i un dels objectius que ens vam marcar va ser donar-nos a conèixer als centres del barri i prendre com a punt de partida les inquietuds dels nens per així construir un pensament i l’aprenentatge”. El projecte l’ha portat a la pràctica el col·legi Príncep de Viana i, des de fa una setmana, cada dimarts, dimecres i divendres alumnes del mateix van al museu per fer una classe diferent a la que estan acostumats. “Aquestes sessions les farem durant el que queda de curs i els alumnes estan encantats”, assenyala la cap d’estudis del centre, Marta Rodrigo, que detalla els diferents conceptes que han après en les tres sessions que ja s’han fet.

“Dimarts els alumnes del cicle inicial es van fixar en un cronograma i vam aprendre que els guions serveixen per separar els números i que això implica un interval de temps, vam aprendre la resta i vam convertir la sessió en una classe de matemàtiques. Amb els de cicle mitjà va sortir el tema de la tipologia de les obres d’art i vam acabar parlant del fet de col·leccionar i el que és un inventari. I divendres va sorgir el tema dels elements identificatius de cadascun i hem acabant parlant de Leandre Cristòfol”, conclou Rodrigo, que afegeix que, malgrat que “les inquietuds dels alumnes són espontànies, els conceptes que ensenyem ja estan fixats en un currículum”.

tracking