SEGRE

SANITAT SERVEIS

El pàrquing de l'Arnau notifica una pujada de fins al 80% dels abonaments per a empleats

A partir del gener, situació que indigna els sindicats, que eleven la queixa a la direcció || L'ICS hi veu una actuació unilateral de l'empresa gestora que no s'ajusta al contracte vigent amb el CatSalut

Un cotxe entra al pàrquing subterrani de l’Arnau de Vilanova per l’actual accés provisional.

Un cotxe entra al pàrquing subterrani de l’Arnau de Vilanova per l’actual accés provisional.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu dels abonaments dels treballadors de l’Arnau de Vilanova per estacionar al pàrquing de l’hospital s’incrementarà fins un 80 per cent a partir del gener. L’empresa que gestiona aquest equipament, Continental Parking, ha comunicat per correu electrònic als empleats del centre sanitari que a partir de l’1 gener els abonaments deixaran d’estar operatius i els informa dels nous preus que s’aplicaran. Per exemple, l’abonament per aparcar 9 hores passarà a costar 38 euros, quan ara són 20, mentre que el destinat als corretorns ascendeix de 27 a 45. El preu de l’abonament de nit serà de 38 euros, de 45 el de dotze hores i el de vint-i-quatre hores en costarà 75. L’empresa gestora argumenta que en l’últim trimestre ha efectuat millores tecnològiques a la maquinària per oferir una millor qualitat del serveis, com entrada i sortida amb lector de matrícules.

La junta de personal de l’Arnau qualifica d’“abusius” aquests preus. Amparo Loren, portaveu de CCOO, subratlla que l’empresa “s’ha saltat el pacte firmat” i afegeix que han comunicat a la direcció de l’hospital el seu malestar per un increment que consideren excessiu. Detalla que fins ara disposen de tres-centes places per tanda per als treballadors que distribueixen per criteris bàsicament de mobilitat. UGT recorda que cada any es negociava l’actualització de les tarifes i entén que amb aquesta comunicació s’ha “trencat” el pacte. Satse afirma que hi haurà empleats que preferiran buscar cada dia aparcament al carrer en lloc de renovar els abonaments amb els nous preus i vaticina que també s’incrementarà el preu per als usuaris. I l’Intersindical-CSC Ponent qualifica de “despropòsit” l’actuació de l’empresa i reclama que, “si no rectifica, finalitzi la concessió”.

L’abonament per estacionar nou hores passarà de 20 a 38 euros i el destinat a ‘corretorns’, de 27 a 45

Per la seua part, la gerència de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida recorda que el contracte del pàrquing és entre el Servei Català de la Salut (CatSalut) i l’empresa Continental Parking, i remarca que aquesta ha actuat de manera unilateral a l’apujar les tarifes malgrat les reunions mantingudes amb la direcció de l’Arnau. Considera que aquesta situació “no s’ajusta a les clàusules que regeixen el contracte vigent” i, per això, l’ICS ha notificat la situació formalment al CatSalut perquè “es realitzin totes gestions necessàries en compliment del contracte”. Així mateix, assegura que la direcció de l’hospital “està totalment compromesa en la defensa dels seus treballadors i lluitarà perquè tinguin unes tarifes justes”.

tracking