SEGRE

ESNOTICIA

“La gent està responent bé”

Els hostalers fan un balanç desigual de la primera setmana d'obertura al cap de 40 dies de tancament || El principal problema és la limitació de l'aforament al 30%

El restaurant Casa Tere va haver de penjar el cartell de complet ahir a l’omplir totes les taules que podia amb l’aforament limitat al 30%.

El restaurant Casa Tere va haver de penjar el cartell de complet ahir a l’omplir totes les taules que podia amb l’aforament limitat al 30%.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

En el primer cap de setmana d’activitat de l’hostaleria després de la reobertura dilluns al cap de quaranta dies de tancament, els propietaris de bars i restaurants de Lleida ciutat fan una valoració desigual d’aquests primers dies.

Si bé alguns es mostren satisfets amb el volum de treball que han tingut, tant al matí com a la tarda, d’altres consideren que és difícil que els surti rendible tenir el 100% de la plantilla per a només el 30 per cent d’aforament, i amb pocs clients a les nits pel toc de queda. No obstant, en el que coincideixen tots és que, en més o menys mesura, “la ciutadania ha respost i està ajudant el sector fent reserves”.

Tots coincideixen que al migdia tenen clientela, però alguns diuen que tot just serveixen sopars

“El balanç és positiu, especialment si ens centrem només en el torn de dinars, ja que hem estat plens diversos dies, però amb els sopars ja és una altra història.” Així resumeix la setmana el responsable del restaurant Carballeira, Ángel Rodríguez, que detalla que “a les nits tot just hem tingut gent i de cara la setmana vinent no les servirem si no tenim reserves prèvies, perquè si no ho fem així no ens surt a compte”. Una opinió que comparteix Toni Márquez, del restaurant Aggio. “El cap de setmana tenim el cartell de complet, però tenir un aforament del 30 per cent no dóna per comptar amb el 100% de la plantilla i la calefacció a ple rendiment, en les pròximes setmanes s’haurien de revisar els aforaments perquè surti rendible”, assenyala Márquez. Per això, va qualificar la setmana de “molt justa, bé, però no per tirar coets”, per la qual cosa al seu restaurant estudien la possibilitat de no tancar a les tardes “per oferir berenars-sopars o copes, però tot anirà en funció de com avanci la desescalada”.

A l’altre extrem se situa Fidel Perpinyà, responsable dels restaurants La Capital i Porco Dio, que recalca que “la valoració que fem de la setmana és molt positiva, malgrat que dilluns i dimarts la cosa va ser bastant fluixa, però la gent ha respost genial”.

A començaments de setmana, Perpinyà dubtava de si li sortia rendible oferir sopars amb el toc de queda, i es va donar aquesta setmana de marge per decidir què fer. Ara ho té clar. “Continuarem donant sopars perquè tant dijous com divendres i dissabte va venir molta gent, estem molt satisfets.” Un altre hostaler que també està molt satisfet és Antoni Clarisó, de Casa Tere, que destaca que “hem tornat amb molta il·lusió i la gent ha respost, aquesta setmana hem estat plens molts dies”. L’únic problema per a ell està sent donar resposta a totes les reserves “amb l’aforament del 30 per cent, però millor això que estar buits”.

La nota negativa que va afectar a tothom per igual és que el mal temps d’ahir va privar a molts ciutadans de poder prendre alguna cosa a les terrasses en un dels dies de la setmana en què estan més freqüentades.

El restaurant Casa Tere va haver de penjar el cartell de complet ahir a l’omplir totes les taules que podia amb l’aforament limitat al 30%.

El restaurant Casa Tere va haver de penjar el cartell de complet ahir a l’omplir totes les taules que podia amb l’aforament limitat al 30%.MAGDALENA ALTISENT

tracking