SEGRE

HABITATGE BALANÇ

El sector immobiliari esquiva la crisi de la pandèmia i preveu tancar l'any amb “notable”

El col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària ha registrat diverses altes al cens i cap baixa || “Malgrat els mals pronòstics, no ha anat gaire millor del que s'esperava”, assenyala el president

Imatge d’arxiu d’una nova promoció d’habitatges al barri de Pardinyes.

Imatge d’arxiu d’una nova promoció d’habitatges al barri de Pardinyes.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector immobiliari és dels que millor han esquivat els efectes de la pandèmia del coronavirus a Lleida, i espera tancar l’any amb unes previsions més positives del que s’esperava, de manera que posa un “notable” al 2020. Així ho assegura el president del col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Lleida (APILleida), Josep Maria Esteve, que recalca que “malgrat els mals pronòstics que hi havia per a tots els sectors econòmics, en el nostre cas ha anat millor del que s’esperava, amb la clientela responent i amb la posada en marxa de noves promocions”.

Un fet que constata el bon estat de salut del sector a la província és que, segons Esteve, “en els onze mesos del 2020 no hem comptabilitzat cap baixa al col·legi, més aviat al contrari, ja que hem tingut diverses altes, la qual cosa ratifica el bon estat de salut del sector immobiliari en un context tan delicat com ho és el d’una pandèmia global”.

A més de les altes de col·legiats, el bon estat de salut a la construcció i venda d’habitatges es constata amb el nombre de promocions que hi ha en marxa a la ciutat. Segons assenyala el mateix president dels APILleida, actualment hi ha una dotzena de construccions de blocs d’edificis a la ciutat, la majoria dels quals es concentren als barris de Ciutat Jardí, Parc de l’Aigua, Pardinyes i Cappont. Malgrat les noves promocions i les altes al col·legi, el sector preveu tancar el 2020 amb una facturació “entre un 30% o un 40 per cent més baixa que l’any passat”.

Una xifra que, malgrat que és inferior a la del 2019, “és molt satisfactòria tenint en compte les dificultats que hi ha hagut aquest any, per la qual cosa estem satisfets”, recalca Esteve, que al seu torn adverteix que de cara al primer trimestre del 2021 es preveu “una possible caiguda de l’activitat que demostrarà l’autèntica fortalesa del sector”. Curiosament, per al president dels API un dels fets que han marcat un punt d’inflexió al sector va ser el primer confinament.

“A l’estiu hi va haver diverses consultes de gent que, sobretot, buscava pisos amb àmplies zones comunes i jardins, cosa que associem al fet que, a causa del confinament, s’ha posat encara més en relleu la importància de comptar amb espais oberts en cas d’un nou confinament”, conclou Esteve.

El saló immobiliari estima repetir els resultats del 2019

La setena edició del saló immobiliari Ciutat de Lleida va acabar ahir amb l’estimació de repetir les mateixes visites que l’any passat. Segons el president del col·legi dels API, l’entitat que organitza el saló, Josep Maria Esteve, “esperem que s’hagin abastat el mig miler de visites als productes que s’exposaven al saló, que s’ha celebrat per primera vegada de forma digital”. Unes xifres que, en cas de complir-se, serien similars a les de l’any passat, que va tancar amb cinc-centes consultes i cinquanta operacions de compravenda. En aquest sentit, Esteve va detallar que fins dijous “hem rebut 360 consultes, de les quals un 20 per cent, al voltant de setanta, han servit per contactar a l’interessat amb la companyia immobiliària”. Esteve va recalcar que el certamen “no hi és per tancar vendes, sinó que serveix per posar en contacte l’empresa i l’interessat perquè, en uns mesos, es pugui tancar una transacció”.

tracking