SEGRE

ESNOTICIA

La província de Lleida registra un centenar de nous casos

El risc de rebrot puja 22 punts al Pirineu

La província registra un centenar de nous casos

La província registra un centenar de nous casosSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les comarques de Lleida van sumar ahir 105 nous casos de coronavirus. D’aquesta manera, el nombre total acumulat a la província és de 23.188 des de mitjans de març. Una xifra que si la comparem amb la de dissabte és inferior, ja que aquell dia es van comptabilitzar 157 positius. D’altra banda, ahir també es van registrar 2 morts més, tots dos al Pirineu, molt per sota dels 15 de dissabte. D’aquesta manera, el nombre de defuncions a la província se situa en els 476 des de l’inici de la pandèmia, dels quals 412 han estat a la regió sanitària de Lleida i 64, al Pirineu i Aran.

Paral·lelament, la resta de barems sobre l’afectació de la pandèmia a la província van repuntar lleugerament respecte dissabte. Un exemple d’això és el risc de rebrot, que a Lleida va augmentar en 3 punts i va arribar als 265, i al Pirineu en va pujar 22, principalment a causa dels recents casos de coronavirus a les residències per a la tercera edat, i se situa en els 390. Les dos regions se situen per sobre de la mitjana catalana, que té 203 punts. Respecte a la taxa de reproducció del virus, al pla va augmentar quatre centèsimes, fins als 0,80 punts, mentre que a la muntanya es va incrementar 8 centèsimes, la qual cosa fixa aquest valor en els 0,88 punts. Pel que fa als hospitalitzats, Salut no va actualitzar ahir les dades.

El mal temps de dissabte va impedir a molts lleidatans poder prendre alguna cosa a les terrasses dels bars i restaurants. Ahir, la meteorologia va permetre que s’omplissin bona part d’aquestes. Alguns restaurants van penjar el cartell de complet al torn de dinars després de complir-se la primera setmana de reobertura al cap de quaranta dies tancats. No obstant, el confinament perimetral provoca que els bars i restaurants només puguin tenir clients del municipi, com és el cas d’El Taller de Penelles, que ahir només tenia tres clients (foto esquerra). Els lleidatans també van aprofitar el cap de setmana per fer exercici a l’aire lliure i un exemple d’això era veure com de freqüentats van arribar a estar tant la canalització de Lleida com el parc de la Mitjana.

La província registra un centenar de nous casos

La província registra un centenar de nous casosSEGRE

tracking