SEGRE

ECONOMIA TRIBUNALS

El jutge anul·la una multa de la Paeria perquè no la va notificar degudament

La va enviar a una adreça equivocada, però la del posterior embargament de comptes sí que la va remetre a la correcta || La magistrada afirma que aquest fet “sorprèn”

Imatge d’arxiu de la seu d’Hisenda de la Paeria.

Imatge d’arxiu de la seu d’Hisenda de la Paeria.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat contenciós administratiu de Lleida ha anul·lat una multa de trànsit de la Paeria a una empresa per no haver-l’hi notificat degudament. La magistrada destaca a la sentència que en primera instància, l’ajuntament va notificar la sanció –de 600 € per saltar-se un semàfor en roig i no facilitar la identitat del conductor– a una adreça equivocada però, tanmateix, quan va ser procedent embargar els comptes de l’empresa per l’impagament, sí que ho va comunicar a la seu correcta. La sentència afirma que aquesta situació “sorprèn” i veu manca de “diligència” del consistori. Segons va explicar Núria Rosell, administradora de l’empresa Nurocom Bussiness Group SL, el succés es remunta al 26 de juliol del 2017. “Un vehicle de la nostra empresa es va saltar un semàfor i l’ajuntament va enviar la multa a l’antiga adreça de l’empresa. Un fet sorprenent, ja que ens en vam traslladar fa temps, informant degudament el Registre Mercantil, i els impostos municipals sí que ens arriben a la nostra adreça actual”, va assenyalar. Això va provocar que la firma no s’assabentés de la sanció, per la qual cosa mesos després l’ajuntament va procedir a l’embargament de 800 euros dels seus comptes, ja que a l’import de la multa se li van sumar interessos de demora i un recàrrec per impagament. L’empresa va presentar al·legacions a la Paeria, que van ser rebutjades, i l’abril del 2019 va decidir anar a judici. La jutge va notificar la setmana passada la sentència, que li dóna la raó i anul·lava la multa. La resolució, a la qual ha tingut accés aquest diari, diu que “sorprèn” que la sanció es notifiqués “en un domicili desconegut i posteriorment per edictes però, tanmateix, en el procediment recaptador” es dirigís a l’adreça correcta de l’empresa, “no observant-se la mateixa diligència per part de l’administració amb caràcter previ a la notificació de les resolucions del procediment administrador”. Per això, la jutge va anul·lar la multa al considerar que la notificació defectuosa de la multa va generar “indefensió” a l’empresa.

La denunciant guanya el judici però perd 300 euros

Malgrat que la jutge ha anul·lat la multa de l’ajuntament, l’empresa ha perdut 300 euros pel judici. El motiu? Que la jutge dictamina a la resolució que l’ajuntament haurà de pagar les costes del judici “fins al límit de 100 euros” quan la firma va haver de pagar-ne 400 a l’advocat per defensar el cas.

“Per poder recuperar els 800 euros que ens han embargat ens n’hem hagut de gastar 400, dels quals només en recuperarem 100, és a dir, hem hagut de pagar per recuperar uns diners que ens van embargar injustament”, lamenta Núria Rosell, administradora de Nurocom Bussiness Group SL.

Una cosa que qualifica d’“insòlita i absurda” i l’atribueix al fet que “des de la justícia promouen que no es denunciï l’administració perquè l’article 138 de llei de jurisdicció contenciosa administrativa estableix que per a imports o pagaments petits l’administració només ha de pagar 100 euros de costes fins i tot encara que acabi perdent el judici”. La responsable de l’empresa considera que aquest fet genera “indefensió per a l’afectat i, personalment, em convida a no recórrer més a la justícia si torno a tenir problemes amb l’administració, per molt injust que sigui el problema i ho denuncio perquè a ningú no li torni a passar res similar”, conclou Rosell.

tracking