SEGRE

ECONOMIA HABITATGE

Lleida, a contracorrent, veu caure la firma d'hipoteques

Al setembre només se'n van firmar 143 sobre habitatge, un 29,2% menys || El novembre tancarà amb un nou rècord de l'euríbor

Imatge d’arxiu d’empleats de la construcció en una obra.

Imatge d’arxiu d’empleats de la construcció en una obra.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre d’hipoteques constituïdes sobre habitatges inscrits als registres de la propietat es va situar a la província de Lleida en 143 el mes de setembre passat, xifra que suposa un 29,2 per cent menys que el mateix mes del 2019, segons va informar ahir l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Aquesta dada contrasta amb l’augment global a Catalunya, amb un creixement del 6,3 per cent, amb 3.968 hipoteques i un 42,4 per cent més en comparació amb el mes d’agost. Al conjunt de l’Estat, la firma d’hipoteques es va situar en 26.878 el mes de setembre passat, xifra que representa un 18,4 per cent més que el mateix mes del 2019.

D’altra banda, el nombre de contractes hipotecaris dissolts a la província va descendir un 22,8 per cent, fins a suposar un total de 81 cancel·lacions hipotecàries.

Una hipoteca mitjana que s’hagi de revisar s’estalviarà uns 130 euros anuals

En un altre ordre de coses, l’endeutament hipotecari per habitatge ha crescut un 5,5 per cent en el tercer trimestre en comparació amb el trimestre anterior i s’ha registrat un import mitjà de 136.895 euros, segons es desprèn de l’informe de l’Estadística Registral Inmobiliaria del Col·legi de Registradors de la Propietat d’Espanya. D’altra banda, l’euríbor a dotze mesos, l’indicador més utilitzat a Espanya per calcular les quotes de les hipoteques, ha tancat el mes de novembre amb una taxa mitjana del -0,489 per cent, la qual cosa implica el quart mínim històric consecutiu.

A falta que el Banc d’Espanya confirmi la dada, l’indicador ha finalitzat el mes amb una taxa encara més negativa que la que es va marcar a l’octubre, quan es va situar en el -0,466 per cent. El mes de setembre, l’indicador va acabar en el -0,415 per cent, i l’agost, en el -0,359%. Així doncs, les hipoteques de 120.000 euros a vint anys amb un diferencial d’euríbor +1% a les quals els toqui revisió experimentaran un abaratiment de 130,56 euros en la quota anual respecte al mateix mes de l’any passat. Això es traduirà en uns 10,88 euros al mes.

tracking