SEGRE

TRIBUNALS INVESTIGACIÓ

Policies declaren al jutjat per la seua actuació a la Mariola l'1-O

Cinc agents són interrogats com a imputats per lesions a un votant || Asseguren que van atendre Enric Sirvent en el moment de patir un atac al cor

Quatre dels cinc agents de la Policia Nacional que van declarar ahir als jutjats de Lleida.

Quatre dels cinc agents de la Policia Nacional que van declarar ahir als jutjats de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat d’Instrucció 4 de Lleida va acollir ahir la declaració com a investigats de cinc agents de la Policia Nacional acusats d’agredir Enric Sirvent, que va patir un atac al cor durant les càrregues policials al col·legi electoral de la Mariola l’1-O. Els agents, tres de Sevilla, un de Valladolid i un altre de la Rioja, es van negar a respondre a les presumptes de l’acusació particular, que representa la família de Sirvent (que va morir l’abril passat a causa de la Covid-19), i només van respondre al jutge. Segons l’advocada de la família, Anna Llauradó, que va criticar que la Fiscalia no fes cap pregunta als agents, els policies van admetre que eren al centre de votació, però van negar haver agredit cap votant i van defensar que l’actuació va ser “proporcionada”.

Així mateix, van assenyalar que quan Sirvent va patir l’atac al cor, el van auxiliar i van activar el protocol perquè rebés assistència mèdica. Llauradó va assenyalar que els agents van declarar davant del jutge que van utilitzar “la força mínima” contra la ciutadania i que va ser la gent concentrada la que els va agredir i els van tirar objectes. “Aquestes declaracions es contradiuen amb els vídeos aportats a la causa, en els quals pot veure’s que la gent estava amb les mans enlaire.” Els agents policials també van dir que van avisar els concentrats perquè se n’anessin, però Llauradó va assenyalar que “hi ha un vídeo que demostra que van baixar directament del furgó policial i van carregar per la força”.

Entre els agents que van declarar ahir es troba l’inspector de la policia espanyola de Sevilla, que, segons es desprèn d’altres procediments, seria el responsable de tots els efectius desplegats l’1-O a la capital del Segrià. La família de Sirvent els acusa de lesions i d’omissió del deure de socors.

Ja són sis els agents que han declarat com a investigats en aquesta causa. El mes de setembre passat ho va fer el policia que Sirvent va reconèixer com el que li va clavar una puntada de peu quan estava a terra. L’agent va negar els fets. L’advocada de l’acusació particular demanarà la declaració com a testimonis dels agents dels Mossos d’Esquadra que eren al centre de la Mariola i també la de ciutadans.

Demanen cinc anys per les protestes després de l’arrest de Puigdemont

La Fiscalia demana 5 anys i 3 mesos de presó, multa de 3.600 euros i 15.000 euros de responsabilitat civil per a onze processats per la protesta a la subdelegació del Govern a Lleida contra la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya el mes de març del 2018, segons van informar ahir els CDR de Lleida, que van qualificar de “greu” i “desproporcionada” l’acusació. Els acusats estan rebent les notificacions per delictes de desordres, atemptat i lesions i entre els acusats hi ha el raper Pablo Hasél, a l’espera d’un possible ingrés a la presó per altres causes.

D’altra banda, quatre menors van acceptar ahir condemnes pels disturbis a la capital del Segrià la nit del 16 al 17 d’octubre de l’any passat després de la sentència del procés. Tres adolescents van acceptar un any i dos mesos de llibertat vigilada per desordres públics i un altre, un any i mig de llibertat vigilada per desordres i també per un delicte de robatori amb força en un establiment. Aquella nit es van detenir onze persones després d’una concentració que va congregar uns 2.000 veïns i que va acabar amb diversos contenidors cremats i danys en comerços. 

tracking