SEGRE

SERVEIS ELECTRICITAT

Endesa insta 760 famílies a renovar el descompte a la llum

Endesa proposa cofinançar el deute acumulat a Catalunya per la pobresa energètica

Endesa proposa cofinançar el deute acumulat a Catalunya per la pobresa energèticaARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Endesa ha iniciat una campanya per promoure la renovació del bo social que han d’efectuar unes 760 famílies de la província de Lleida abans de finalitzar l’any per poder continuar beneficiant-se es una reducció d’entre el 25% i el 40% a la factura de la llum. Representen el 15% de clients de la companyia a Lleida que disposen d’aquest bo i un 6% dels beneficiaris del conjunt de Catalunya. Del total de clients amb bo social de la província, un 50,1% són vulnerables per renda, dels quals un 54% disposa d’un descompte del 25% i la resta, del 40%. Així mateix, un 43% dels beneficiaris són famílies nombroses; un 6,8%, pensionistes; i un 0,1% el van obtenir per criteris especials per Covid.

Tal com estableix la normativa, les persones amb aquest descompte han de tramitar una sol·licitud de renovació cada dos anys per verificar que continuen complint els criteris fixats. Endesa tramita a Catalunya una mitjana de 7.000 peticions mensuals, de les quals un 70% és resolen favorablement per part del ministeri de Transició Ecològica.

Tramitar de nou el bo social abans d’acabar l’any per seguir amb rebaixes del 25% o el 40 per cent

D’altra banda, l’Aliança contra la Pobresa Energètica es va reunir ahir amb la nova secretària d’Afers Socials i Famílies, Marta Cassany, per reactivar les negociacions amb Endesa sobre el conveni de pobresa energètica, bloquejades des de l’estiu. La companyia planteja que les administracions es facin càrrec de la meitat del deute de les famílies.

tracking