SEGRE

SEGURETAT PANDÈMIA

Cinc multes per no portar mascareta i trenta-sis identificats al Barri Antic de Lleida

Operatiu conjunt de la Guàrdia Urbana i els Mossos per evitar concentracions || Més de 2.800 denúncies per incomplir les restriccions a Lleida ciutat

Imatge d’arxiu d’un control de la Guàrdia Urbana a la rotonda de la plaça Ricard Viñes.

Imatge d’arxiu d’un control de la Guàrdia Urbana a la rotonda de la plaça Ricard Viñes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van dur a terme ahir al matí un operatiu conjunt al Barri Antic per evitar les concentracions de persones i garantir el compliment de les mesures sanitàries decretades per la Covid-19. En el marc d’aquest operatiu, els agents van denunciar cinc persones per no portar mascareta i van fer un total de 36 identificacions. Així mateix, els agents van detenir un individu per un delicte de trencament de condemna. Mentre els agents feien el dispositiu, van comprovar que un jove, de 25 anys i veí de Lleida, tenia en vigor tres ordres d’allunyament de les persones els domicilis de les quals estaven pròxims al lloc on es trobava, el carrer Boters. Per aquesta raó, la Urbana va detenir aquest jove per un delicte de trencament de condemna i va iniciar les diligències judicials corresponents.

Des de l’inici de les restriccions, és habitual que Urbana i Mossos col·laborin en dispositius conjunts en aquelles zones on poden donar-se concentracions de persones. Els agents avisen la ciutadania perquè compleixin les mesures sanitàries, com l’ús de la mascareta o el distanciament social.

Percentatge de totes les sancions imposades per incomplir la normativa que s’han cobrat

Des del passat 14 de març, la Guàrdia Urbana ha registrat un total de 4.133 actuacions, ha controlat 22.397 vehicles i ha imposat 2.808 denúncies per incomplir les mesures relacionades amb el control de la pandèmia, segons es va informar ahir en la comissió informativa de Polítiques de Gestió de la Seguretat i Civisme, presidida per l’alcalde, Miquel Pueyo.

La Paeria ja pot tramitar les sancions lleus

La Generalitat ja ha delegat a la Paeria la tramitació de les multes lleus imposades per incomplir les mesures sanitàries establertes a causa de la pandèmia. En una resolució publicada al DOGC, amb data el 25 de novembre, per la qual cosa ja està vigent, s’estableix que el departament de Salut atribueix a l’ajuntament de Lleida la competència per incoar expedients sancionadors i impulsar les multes previstes al decret del 8 d’agost. Així mateix, la Paeria haurà de gestionar els recursos administratius contra les resolucions sancionadores i Salut podrà demanar informació sobre els expedients incoats, estat de la tramitació i els que ja s’han resolt.

Aquesta competència ja la tenen altres ajuntaments lleidatans que també ho han sol·licitat a la Generalitat, tal com preveu el decret sobre les restriccions. El mateix DOGC publica la delegació d’aquesta competència a l’ajuntament d’Agramunt.

Feia mesos que els consistoris esperaven la publicació d’aquesta ordre, com va avançar SEGRE aquest dilluns passat, ja que fins ara les sancions lleus les tramitava Salut, però els funcionaris no donaven l’abast davant de l’elevat nombre de sancions, sobretot de les lleus. Fins ara, només s’ha cobrat el 6,3 per cent de les més de 100.000 sancions que s’han imposat a Catalunya.

tracking