SEGRE

IMMOBLES BALANÇ

Creix a Lleida l'impagament en els lloguers des del mes de setembre

Segons un estudi, i els API asseguren que la morositat a la ciutat ronda el 20%

Imatge d’arxiu d’un pis de lloguer a Lleida.

Imatge d’arxiu d’un pis de lloguer a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’impagament en els lloguers, tant d’habitatges com de locals comercials, ha augmentat un 70% des del setembre passat a tot l’Estat. Una xifra extreta del Fitxer d’Inquilins Morosos (FIM) que tant l’assessor jurídic de la Cambra de la Propietat de Lleida, Juan Manuel Nadal, com el president del col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària, Josep Maria Esteve, veuen “extrapolable a Lleida ciutat”.

Segons Nadal, “és difícil parlar de percentatges exactes, però crec que és una xifra bastant encertada i més tenint en compte el perfil de l’inquilí a Lleida que, en línies generals, sol ser algú amb pocs recursos i a qui la pandèmia ha perjudicat la seua situació econòmica de forma important”. Afegeix que la crisi generada pel coronavirus ha empitjorat una situació immobiliària de la ciutat ja preocupant d’entrada. “Lleida té un dels preus de l’habitatge més baixos de totes les capitals de l’Estat i, alhora, els impostos més alts, la qual cosa provoca tant una degradació del parc d’habitatges com una pèrdua progressiva de patrimoni tant als llogaters com als arrendataris.”

Per la seua part, Esteve calcula que “la morositat a Lleida deu rondar el 20%, percentatge del qual la meitat seria gent que vol pagar el lloguer però no pot, mentre que el 10% restant són okupes, que no pagaran en la vida”. No obstant, Esteve admet que “és normal que a causa de la pandèmia hagin augmentat els impagaments, però també s’han arribat a acords, especialment amb els locals, per perdonar algunes mensualitats.”

L’estudi del FIM també assenyala que el 35% dels propietaris de pisos o locals tenen una assegurança antiimpagaments per precaució. Nadal assegura que la xifra no és més alta “perquè les companyies d’assegurances cada vegada posen condicions més dures per acollir-se a aquests serveis i, de vegades, encara que les compleixis poden arribar a no acceptar-te-les”.

tracking