SEGRE

SUBMINISTRAMENTS FACTURES

Pisos de Lleida amb comptador individual han de pagar l'aigua d'altres d'okupats

Aqualia reclama 466 euros a la comunitat de propietaris d'un bloc on hi ha sis habitatges amb okupes || L'empresa assenyala que és el que estableix la normativa

Imatge d’arxiu dels blocs Ramiro Ledesma de Mariola.

Imatge d’arxiu dels blocs Ramiro Ledesma de Mariola.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una veïna d’un bloc del Grup Mariola (Ramiro Ledesma) ha denunciat que Aqualia reclama a la comunitat de propietaris el pagament de 466,70 euros que correspon a l’aigua que han gastat els okupes de diversos pisos, malgrat que cada habitatge té comptador individual.

Precisament, la veïna va recalcar que “des de l’any 2014 tenim comptadors individuals en comptes d’un de comunitari i no té sentit que ens demanin assumir el deute, que s’acumula des del febrer del 2018, als quals paguem religiosament l’aigua”. Davant d’aquesta situació, la dona ha intentat buscar una solució amb Aqualia, ja que va indicar que “alguns dels okupes que hi ha en sis dels dotze habitatges del bloc s’han ofert a pagar la seua part de l’aigua, però des de la companyia ens diuen que això no és possible perquè no tenen cap contracte amb ells ni poden aportar un document que acrediti que hi visquin”. És per això que aquesta dona, com la resta de veïns que paguen la tarifa de l’aigua, se senten “maltractats per una situació injusta i de la qual nosaltres no tenim cap culpa”.

Els veïns diuen que alguns okupes volen pagar però no poden al no tenir contracte

Per la seua part, un responsable d’Aqualia va assenyalar que “malgrat que hi hagi comptadors individuals, tots els edificis disposen d’un comptador general, de la comunitat de propietaris, que reflecteix tota l’aigua gastada al bloc i, al descomptar el consum dels pisos que sí que tenim registrats, passem el cost de l’aigua restant a la comunitat, tal com marca la normativa”. No obstant, va reconèixer que “per als veïns és un pal, però no podem fer res més en aquest sentit i no és el primer succés d’aquest tipus amb què ens hem trobat”. Per aquest motiu, recomana als afectats dos possibilitats. “Que l’ajuntament analitzi el seu cas perquè els okupes siguin reconeguts com a persones vulnerables i així els puguem oferir un contracte social, o que intentin acollir-se al conveni que vam fer amb la Paeria per garantir el subministrament d’aigua als col·lectius vulnerables.”

D’altra banda, fonts municipals van explicar que l’ajuntament ja està investigant aquest cas en concret “per veure què s’hi pot fer” i van recordar que el conveni amb Aqualia contempla la possibilitat d’accedir a un comptador d’aigua sense que sigui necessari disposar d’un títol jurídic.

“Hi ha un punt del conveni que fa referència a les persones en risc d’exclusió residencial, però una comissió haurà d’investigar cada cas”, precisa la Paeria.

tracking