SEGRE

HABITATGE BALANÇ

El preu del lloguer puja a Lleida enguany malgrat la pandèmia

Entre gener i setembre passa d'una mitjana de 406 €/mes a 435, l'augment més alt de Catalunya || La xifra de contractes es recupera després de la caiguda al confinament

Ciutadans fent cua l’any passat per demanar una ajuda al lloguer.

Ciutadans fent cua l’any passat per demanar una ajuda al lloguer.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El preu del lloguer d’habitatges a la província de Lleida ha experimentat un increment del 7% entre el gener i el setembre d’aquest any, malgrat estar en plena pandèmia de coronavirus. Segons dades de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, la renda mensual mitjana en el primer trimestre era de 406,78 euros a Lleida, al segon (de l’abril al juny) va ascendir a 411,15 i en el tercer (del juliol al setembre) va arribar als 435,53. A la capital del Segrià l’augment encara és més acusat, del 9,3%, ja que ha passat de 462,39 euros al mes del primer trimestre a 505,58 al tercer.

En tot cas, aquestes xifres indiquen que Lleida registra el creixement més notable de Catalunya, on la renda ha pujat de mitjana només un 1 per cent aquest any. A la província de Barcelona els preus es van contenir i l’increment entre el gener i el setembre és de l’1,3%, mentre que a Girona és del 5,7% i del 4,9% a Tarragona. No obstant, l’import del lloguer continua sent el més baix de Catalunya (a Barcelona era de 823,25 euros mensuals al tercer trimestre; de 517,77 a Girona; i de 504,76 a Tarragona).

Quant al nombre de contractes firmats, tant a Lleida com al conjunt de Catalunya s’han recuperat després de la caiguda registrada al segon semestre, que va coincidir amb el confinament més sever per la Covid. A la província de Lleida es van firmar entre el juliol i el setembre 1.677 contractes, un 94,5 per cent més que entre l’abril i el juny, quan van ser només 862. La xifra del tercer trimestre supera fins i tot els 1.384 rubricats en el primer, abans del coronavirus, que va començar la seua expansió a mitjans de març. Només Tarragona va experimentar un creixement més alt, del 96 per cent. A Girona va ser del 91,7% i a Barcelona, del 81,2 per cent.

A tota la província de Lleida s’han firmat 3.923 contractes en els nou primers mesos de l’any, dels quals més d’un terç corresponen a la capital (1.373, el 34,99 per cent). Malgrat haver remuntat, la xifra global es troba lluny de la que es va aconseguir al tercer trimestre del 2019, quan ja s’havien rubricat des de principis d’any 5.025 contractes de lloguer, segons indiquen estadístiques de la Generalitat.

tracking