SEGRE

ESNOTICIA

Salut obre la porta a passar de fase abans de quinze dies i per territoris

Ramentol planteja aquesta possibilitat l'endemà que Vergés la descartés

Dimarts, 1 de desembre de 2020.

Obres de l'edifici annex de l'hospital Arnau de Vilanova de LleidaAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, va obrir ahir la porta a no esperar quinze dies per passar al segon tram de la desescalada i que pugui fer-se per territoris, després que la consellera de Salut, Alba Vergés, afirmés dijous que la prorroga del primer tram durarà “almenys quinze dies”, fins al 21 de desembre, però que es valoraran les dades epidemiològiques diàriament.

En una entrevista a RAC1, Ramentol va explicar que “si veiem que la tendència [de l’evolució de la Covid] demostra una estabilització que és clara i la situació als hospitals ho permet, no estarem un dia més al tram 1”.

El secretari va afirmar que depèn del comportament de la societat que s’estigui en un escenari o en un altre i va augurar que es començarà a veure a mitjans o finals de la setmana vinent.

Va dir que és conscient que la decisió de mantenir-se al tram 1 perjudica sectors de la societat, en especial econòmicament, però va defensar que era el més “coherent”. Ramentol va afirmar que el deure del Govern és “minimitzar al màxim possible el perjudici” alhora que s’aconsegueix un equilibri amb l’amenaça epidèmica.

De moment, esperen que la transmissió de contagi (Rt) continuï creixent almenys durant tres dies. A més, va dir que hi ha sobre la taula la possibilitat de fer una desescalada per territoris.

D’altra banda, el secretari de Salut va dir que el pla de Nadal es complirà sempre que la pandèmia no es “desboqui”. Va assenyalar que la gent necessita celebrar el Nadal i va confiar que si l’epidèmia es manté en “nivells de confiança” es podrà fer. Tanmateix, va afegir que no serà així si la situació es descontrola i, per exemple, l’Rt “creua la línia de l’1” i augmenten els casos de Covid.

Vergés va garantir dijous que es permetrà la mobilitat a Catalunya els dies més assenyalats de les festes independentment del tram de la desescalada en el qual ens trobem.

Salut notifica un mort, però hi ha dotze hospitalitzats menys, 136 Salut va notificar ahir un mort al Pallars per Covid, usuari d’una residència, i el total s’eleva a 485. Va registrar 70 contagis més (57 a la regió sanitària de Lleida i 13 a la de l’Alt Pirineu i Aran), mentre que hi havia 12 persones menys ingressades, 136 (114 al pla i 22 al Pirineu), de les quals un total de 19 es troben a l’UCI. Així mateix, el risc de rebrot va disminuir 21 punts al pla fins als 276 i la velocitat del virus (Rt) va baixar de l’1 i es va situar en un 0,98. Al Pirineu, el risc de rebrot va pujar 14 punts fins als 410 i l’Rt va superar l’1, amb un 1,03.

tracking