SEGRE

ESNOTICIA

Brot de Covid-19 a l'hospital Santa Maria de Lleida amb una quinzena d'infectats

L'hospital fa proves PCR per detectar els contagiats i, segons els treballadors, onze d'ells són pacients || Hi ha setze hospitalitzats més a Ponent des de dissabte

Imatge del mes d’abril passat, quan es desinfectaven de manera periòdica els hospitals.

Imatge del mes d’abril passat, quan es desinfectaven de manera periòdica els hospitals.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Santa Maria ha detectat un brot de Covid-19 amb una quinzena de persones infectades. Segons va informar el comitè d’empresa, onze són pacients que estan ingressats a la primera planta de l’hospital per altres patologies, mentre que hi hauria almenys sis treballadors contagiats.

Des de la direcció del centre van confirmar l’existència del brot i van informar que “durant el dia d’avui [ahir per al lector] s’han fet PCR per saber quanta gent hi ha afectada”, sense donar-ne més detalls.

La detecció d’aquest brot coincideix amb l’augment de persones ingressades per la Covid a la regió sanitària de Lleida, ja que dissabte hi havia 103 hospitalitzats –11 al Santa Maria, 40 a l’Arnau de Vilanova i la resta en centres privats i l’hotel Nastasi– i ahir la xifra va augmentar en setze persones més, fins a un total de 119 ingressats, dels quals 18 són al Santa Maria –4 a l’UCI– i 48 a l’Arnau –6 a l’UCI–. Hi ha 45 persones més als centres privats, una d’elles en estat crític, i vuit a l’hotel Nastasi.

Des del comitè d’empresa “no van entendre” com s’han pogut contagiar els treballadors, “ja que seguim totes les mesures de prevenció amb els equips de protecció” i també van denunciar que “ens hàgim assabentat del brot pels sanitaris d’aquesta planta, que han anat comunicant als seus companys que han donat positiu en Covid, ja que des de la direcció no s’ha dit res”. Des de fa setmanes tant el Santa Maria com l’Arnau restringeixen les visites a les persones ingressades per altres patologies i només es permet l’accés d’un acompanyant, preferiblement sempre el mateix, de pacients que es trobin al final de la vida, dependents, parteres i menors.

En els últims mesos s’han registrat diversos contagis de Covid als hospitals que, segons els sindicats, van afectar professionals que treballaven per als serveis de Traumatologia i Pneumologia de l’Arnau i a pacients ingressats en les seues àrees, així com ingressats i personal del Santa Maria. De fet, hi va haver un brot al servei d’Al·lergologia. Des de l’Institut Català de la Salut van manifestar que “molt puntualment” poden ingressar pacients per patologies no Covid-19, “que acabin eventualment desenvolupant la malaltia”.

tracking