SEGRE

REGADIUS ZONES DE PROTECCIÓ D?AUS

Agricultura incorpora 333 hectàrees més a la zepa del Segarra-Garrigues

De 49 propietaris de Tornabous i Barbens i anul·la la concentració parcel·lària paralitzada fa una dècada || Queden fora del regadiu a l'afectar la fauna

El canal principal al seu pas pels Plans de Sió.

El canal principal al seu pas pels Plans de Sió.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria d’Agricultura ha deixat sense efecte la concentració parcel·lària en un total de 333 hectàrees de 49 propietaris dels municipis de Tornabous (Urgell) i Barbens (Pla d’Urgell), dins del Segarra-Garrigues, que passen a ser oficialment zona zepa (zona de protecció d’aus estepàries de la Xarxa Natura 2000) i així s’ha notificat a tots els afectats per deixar constància de l’anul·lació, segons afirmen fonts del departament.

El procediment de concentració parcel·lària de la zona regable d’aquests dos municipis es va iniciar el 2001, el 2005 es va ratificar l’acord per dur-la a terme però a partir de l’any 2006 el procés es va paralitzar com a conseqüència de l’inici del procés de delimitació de zones protegides separades de l’àrea regable.

La concentració parcel·lària en aquestes 333 hectàrees de Tornabous i Barbens es va paralitzar fa una dècada

La declaració d’impacte ambiental del Segarra- Garrigues (DIA) i el Pla d’Especial Protecció del Medi Natural i Espais Protegits del pla de Lleida, ratificats el 2010, estableixen que dins de les zepes els procediments de concentració parcel·lària han de seguir el model d’ecoconcentracions i han de complir determinats requisits per ocasionar el mínim impacte i ser respectuosos amb l’entorn. La DIA ja va establir aquell any que Tornabous i Barbens quedaven fora del regadiu a l’afectar la fauna. Informats els propietaris dels nous condicionants i ja que la majoria van sol·licitar no prosseguir amb el procediment, 10 anys més tard, a primers de 2020 s’ha publicat la resolució per la qual s’anul·la la concentració parcel·lària a Tornabous i Barbens. Posteriorment, la conselleria va notificar als propietaris aquesta resolució que es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat el 27 de novembre.

tracking