SEGRE

URBANISME COMERÇ

Nou fre de la Paeria a la futura àrea comercial de Torre Salses

Requereix a la junta de compensació un text refós que detalli qüestions tècniques || Diu que els vials d'accés han d'estar enllestits abans que els edificis

El terreny entre la Bordeta i els Magraners on està prevista la futura àrea comercial de Torre Salses.

El terreny entre la Bordeta i els Magraners on està prevista la futura àrea comercial de Torre Salses.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou fre per al desenvolupament de la futura àrea comercial de 55.000 metres quadrats de Torre Salses (SUR 42), entre la Bordeta i els Magraners, que promou Eurofund. La Paeria requereix ara a la junta de compensació (els propietaris, no només a Eurofund) un text refós del projecte d’urbanització de millora viària de la zona que incorpori qüestions tècniques hidrològiques i de mobilitat, així com justificar el pagament de la taxa d’accés a les infraestructures de sanejament en alta (171.167 euros). També determina que s’ha de garantir que abans de la construcció dels edificis comercials s’haurà posat en servei la prolongació del vial Víctor Torres (l’accés a aquesta àrea comercial) i la del carrer Francesc Bordalba i Montardit fins a enllaçar amb el carrer Almeria. A més, diu que el promotor ha d’assumir les despeses d’actuacions vinculades al subministrament d’aigua d’aquesta zona, garantir que les obres d’una conducció i una bassa per al reg d’una zona verda del complex no afectaran la gestió dels regs de la demarcació i que acabaran abans de l’inici de la campanya el març del 2021 i subscriure un conveni amb l’ajuntament que reculli les aportacions del promotor per al transport públic, entre altres qüestions.

Aquest mes, el Tribunal Superior de Justícia va donar el seu aval al vial Víctor Torres al desestimar dos recursos presentats contra la modificació del Pla General aprovada per la Paeria per prolongar-lo i desdoblar-lo i al març, Eurofund ja havia ofert a la Paeria pagar el cost íntegre del vial (3 milions). No obstant, el govern municipal ja va advertir que aquesta sentència no afectaria la tramitació del pla. L’anterior executiu socialista va completar la majoria de tràmits, però falta el canvi del projecte d’urbanització i el de reparcel·lació.

Eurofund ja l’ha presentat i es queixa de 20 mesos d’espera

Eurofund afirma que dilluns va notificar a la junta de compensació el requeriment i que diverses qüestions tècniques ja figuren en un text refós presentat fa un any. Afegeix que “els restants són aspectes tècnics menors que deriven d’informes emesos durant la tramitació” i que ahir ja va presentar el nou text. Eurofund diu que fa d’interlocutor dels propietaris que pateixen perjudicis per la demora de la Paeria, que acumula 20 mesos de tràmits, i indica que el projecte havia d’estar aprovat com a molt tard l’octubre del 2019.

tracking