SEGRE

MENORS MANIFESTACIÓ

Protesta en suport d'una mare per la tutela d'un fill a Cappont

Una trentena de persones la van acompanyar davant la seu d'Infantesa de la Paeria || Tècnics de l'administració es reuneixen amb la dona per buscar una solució

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de persones es van concentrar ahir davant del local del Centre Cívic de Cappont, on hi ha la seu de l’Equip d’Atenció a la Infantesa i l’Adolescència (EAIA) de la Paeria, per donar suport a una dona que denuncia que li volen prendre la tutela del seu fill de 12 anys. Els concentrats van ser convocats per l’associació sociocultural Nostàlgia. L’advocat de la família, Joan Argilés, va explicar que “estan desesperats perquè no hi ha cap situació de desemparament per al nen ni cap altre motiu per retirar-los la tutela”.

Es tracta d’una família d’origen marroquí que fa anys que resideix a Lleida. Quant als concentrats, la majoria eren dones i portaven pancartes amb missatges com “No regalem els nostres fills” o “Els serveis socials ens prenen els nostres fills sense justificació”. Al lloc van acudir patrulles de la Guàrdia Urbana i furgonetes dels Mossos d’Esquadra però no hi va haver cap incident.

La dona i el seu lletrat es van reunir amb tècnics municipals a la seu del servei, al carrer Alfons II. Sobre el cas, des de la Paeria van informar que “es tracta d’un expedient de desemparament d’un nen en el qual les professionals, després de fer les valoracions oportunes i els procediments habituals, han realitzat una entrevista amb la família per explicar la situació del cas i els passos que hauran de seguir a partir d’ara”.

Per la seua part, Joan Argilés va afirmar que “estudiarem amb detall la proposta però no estem d’acord amb la mesura inicial sol·licitada que el menor ingressi en un centre. Col·laborarem però no descartem portar el cas als tribunals”.

Després de la reunió amb la família, va finalitzar la concentració.

L’EAIA és un grup especialitzat de protecció de la infantesa en risc que avalua i actua davant de situacions de desemparament o de risc per a nens i adolescents.

Imatge de la protesta, que va tenir lloc ahir al migdia al carrer Alfons II de Cappont.

Imatge de la protesta, que va tenir lloc ahir al migdia al carrer Alfons II de Cappont.ITMAR FABREGAT

tracking