SEGRE

CONSTRUCCIÓ PROJECTES

Llicència municipal perquè la promotora de la Sareb construeixi 102 pisos a Lleida

Al peu de l'avinguda Miquel Batllori, just abans del parc Joan Oró en direcció a la Bordeta || Aquesta zona d'expansió es consolida com a pol d'atracció per al sector immobiliari residencial

Imatge del solar on s’aixecaran els dos blocs amb 102 habitatges.

Imatge del solar on s’aixecaran els dos blocs amb 102 habitatges.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha concedit la llicència per a la construcció de 102 habitatges a la zona d’expansió de Copa d’Or a Árqura Homes, la promotora immobiliària creada per la Sareb (el denominat banc dolent) per edificar 17.000 pisos a tot l’Estat. El solar on s’aixecarà aquesta promoció és al número 42 de l’avinguda Miquel Batllori, a l’encreuament amb el carrer Albarés i just abans del parc Joan Oró en direcció a la Bordeta.

El projecte preveu que els habitatges estaran repartits entre dos edificis i seran de 3 i 4 habitacions, amb una superfície d’entre 92 i 136 metres quadrats. A més, als baixos que donaran a Miquel Batllori hi haurà cinc locals comercials. La zona comuna disposarà de dos piscines, una de les quals per a nens, pista de pàdel i una gastroteca per celebrar festes i activitats de lleure.

Els preus, que inclouen una o dos places de garatge i traster, van des dels 133.000 fins als 261.000 euros, segons la informació que ofereix Árqura Homes sobre aquesta promoció. Aquesta serà una de les promocions d’habitatges més grans executats a la ciutat en els últims anys.

Després que inicialment acollís bàsicament superfícies comercials a la zona més pròxima a l’Ll-11, l’àrea d’expansió de Copa d’Or s’ha convertit en un dels principals pols de l’activitat immobiliària a la ciutat pel que fa a la construcció d’habitatges. Precisament, a banda d’aquesta gran promoció, l’ajuntament també va concedir recentment el permís a l’empresa Hinaco Proyectos Inmobiliarios per edificar 24 pisos que constitueixen la tercera fase d’un bloc que tindrà un total de 60 a l’avinguda President Josep Irla.

Copa d’Or, la nova Ciutat Jardí i Pardinyes –a l’entorn de Prat de la Riba– concentren la majoria de les obres de nous pisos a la ciutat. A més, a Ciutat Jardí ja s’està començant a tramitar la futura urbanització d’un altre sector.

D’altra banda, també va posar èmfasi que aquests 102 habitatges contribuiran a consolidar l’àmbit residencial a la zona d’expansió de Copa d’Or. Aquesta zona ubicada entre Cappont i la Bordeta va ser urbanitzada fa ja uns quinze anys. La crisi que va esclatar el 2007 va fer que amb prou feines es construïssin pisos, però en canvi es van instal·lar diverses superfícies comercials aprofitant la proximitat amb l’Ll-11 i el centre urbà. En els últims anys, no obstant, està proliferant la construcció de pisos.

Lleida

La rambla Ferran també sembla remuntar el vol pel que fa a l’activitat immobiliària. Tal com ja va publicar aquest diari, l’ajuntament va concedir llicència a una empresa per finalitzar l’esquelet de formigó situat entre la rambla, la plaça Noguerola i Ramón Castejón, que tindrà trenta pisos.

Així mateix, al desembre va anunciar que la propietat del solar on hi ha un pàrquing de motos a prop de l’encreuament amb el carrer Riquer ja li ha comunicat que preveu edificar-lo. I mentrestant, l’empresa Nestcapital Homes ja té molt avançada la rehabilitació i reforma de l’edifici del número 11. Les obres restauraran tota la façana de l’immoble, que és de l’any 1932.

Es preserva també l’entrada principal, l’escala, murals, les bigues de fusta i l’estructura metàl·lica, entre altres elements, malgrat que es construeix un ascensor.

En total, s’habilitaran set apartaments d’una, dos i tres habitacions amb acabats d’alta qualitat. Tots es destinaran a lloguer i estaran llestos al maig.

Postius destaca que la inversió s’eleva a 9,5 milions d’euros El tinent d’alcalde responsable d’Urbanisme, Toni Postius, va destacar que el projecte d’aquesta gran promoció d’habitatges comportarà una inversió global de 9,5 milions d’euros. En aquest sentit, va assenyalar que malgrat la crisi econòmica generada pel coronavirus, aquesta actuació demostra que el mercat immobiliari segueix actiu i que el sector veu la ciutat de Lleida com un “punt important” per a les seues inversions.

Imatge del solar on s’aixecaran els dos blocs amb 102 habitatges.

Imatge del solar on s’aixecaran els dos blocs amb 102 habitatges.MAGDALENA ALTISENT

tracking