SEGRE

URBANISME NORMATIVA

Caduca la llicència d'obres per alçar les torres de la Llotja de Lleida

Conclou que el projecte executiu que va presentar Metrovacesa no s'ajusta a l'inicial pel qual li va concedir el permís el 2018 || Afirma que inclou modificacions substancials al variar superfícies i volums

El solar al costat de la Llotja on estaven previstes les dos torres de pisos.

El solar al costat de la Llotja on estaven previstes les dos torres de pisos.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha deixat sense efecte la llicència urbanística atorgada a Metrovacesa el juny del 2018 per a la construcció de les dos emblemàtiques torres de pisos previstes al costat de la Llotja, batejades com a Torres del Cel, de 21 plantes i amb 184 pisos en total.

Després de més d’una dècada d’espera, ja que el projecte es va veure afectat per la crisi, el juny del 2019 a la fi es va iniciar l’excavació al solar, però l’ajuntament ha declarat ara caducada la llicència perquè el projecte executiu que ha presentat l’empresa no s’ajusta al bàsic que va aportar inicialment i requeriria modificar el permís.

Les obres van començar el juny del 2019 amb l’excavació del solar però es van parar per un cable

Els tècnics municipals han conclòs que “comporta una alteració substancial respecte a l’inicial autoritzat ja que varien les superfícies construïdes i el volum i el nombre d’establiments susceptibles d’ús privatiu independent”. La llicència es va concedir per a una única fase d’obres i determinava també que el termini d’inici i finalització de les obres era d’un i tres anys respectivament. Fonts municipals van indicar que Metrovacesa té l’opció de presentar-hi un recurs administratiu.

L’empresa va presentar un projecte executiu de les torres el març del 2019 i al juny van començar les obres. El desembre del 2019, va comunicar a l’ajuntament una paralització a l’haver trobat enterrada una línia de mitjana tensió que travessava la parcel·la i que calia traslladar, per la qual cosa va sol·licitar una suspensió del termini d’obres per vuit mesos. El febrer del 2020, tècnics municipals van determinar que el projecte executiu que Metrovacesa havia presentat no s’ajustava al bàsic que s’habia autoritzat i que comportava una alteració substancial.

Al març, l’empresa va presentar aclariments en què manifestava que el projecte executiu correspon a una primera fase i que preveien completar els 184 pisos previstos en el bàsic en una segona fase. A l’abril, Endesa va finalitzar el trasllat de la línia elèctrica, de manera que es podien reiniciar les obres. Al juny la Paeria va comunicar a Metrovacesa que en dos mesos havien de sol·licitar una modificació de la llicència aportant un projecte executiu que realment s’ajusti al bàsic i al juliol li va atorgar un termini d’un mes i mig més per acabar les obres que va haver de parar pel cable. No obstant, a l’agost l’empresa va dir que les podia reprendre per la pandèmia de coronavirus.

Davant d’aquesta situació, el novembre del 2020 la Paeria ja va emetre una proposta de resolució per declarar caducada la llicència per incompliment de les condicions fixades a la llicència. La va notificar al Centre de Negocis i Convencions, a Disciplina Urbanística i a Metrovacesa, que va presentar al·legacions i un projecte executiu, però a finals de desembre l’ajuntament va concloure de nou que el projecte comporta una alteració substancial respecte al primigeni i va ratificar la caducitat del permís.

tracking