SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

A judici per envestir amb un camió un company de feina a Butsènit

Fiscalia demana una pena de 7,5 anys per temptativa d'homicidi || Després de l'atropellament, va baixar del vehicle i va colpejar la víctima fins que va ser reduït

Imatge de l’empresa Aeropic, on van tenir lloc els fets a la partida de Butsènit.

Imatge de l’empresa Aeropic, on van tenir lloc els fets a la partida de Butsènit.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida jutjarà el 28 de gener un home acusat d’atropellar amb un camió el seu company de feina a l’escorxador d’aus Aeropic a la partida de Butsènti de la capital del Segrià. La Fiscalia sol·licita una condemna de set anys i mig de presó per al processat, de quaranta-dos anys i en presó preventiva des del succés, per un delicte d’homicidi en grau de temptativa. Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, els fets van tenir lloc l’1 de març del 2019 a les 7.15 hores al recinte de l’empresa, després que els dos treballadors mantinguessin una discussió. En un moment donat, i sense que hi hagués provocació per part de la víctima, l’acusat va agafar un dels camions i es va dirigir cap a on es trobava el seu company, que esmorzava en un banc. Segons la Fiscalia, “amb intenció d’acabar amb la vida” del perjudicat, l’investigat va encastar el vehicle contra ell amb tal força que fins i tot va fer caure un mur que hi havia darrere del banc. La víctima es va quedar atrapada sota les rodes de la tractora del camió, cosa que l’acusat va aprofitar per baixar del vehicle i continuar colpejant-lo fins que altres companys van poder reduir-lo. Fins i tot, segons la Fiscalia, va intentar impedir que altres empleats auxiliessin el ferit. Poc després, l’home va ser detingut pels Mossos d’Esquadra i va ingressar en presó preventiva.

La víctima, de quaranta-tres anys, va haver de ser ingressada amb ferides de caràcter greu a l’hospital Arnau de Vilanova. La Fiscalia assenyala que els primers dies els va passar a l’UCI i que l’atropellament li va ocasionar un traumatisme toràcic pel qual va tenir una insuficiència respiratòria aguda. Després de ser operat, va estar-se hospitalitzat durant vint-i-sis dies. La víctima, que continua rebent tractament psicològic i farmacològic, podria presentar unes seqüeles que li afectaran la columna vertebral i la cama dreta. A més, pateix seqüeles derivades d’un estrès posttraumàtic. Així mateix, l’acusat podia presentar en el moment dels fets un brot psicòtic agut, ja que era un pacient psiquiàtric amb tractament farmacològic. Tanmateix, la Fiscalia considera que no li arribava a anul·lar les capacitats cognitives i volitives.

tracking