SEGRE

LEGISLACIÓ DECRET LLEI

Preferència, en cas d'empat, per a les dones en l'accés als Mossos

Per garantir la igualtat a la plantilla

Imatge d’arxiu d’una cerimònia de graduació de Mossos.

Imatge d’arxiu d’una cerimònia de graduació de Mossos.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir el decret llei que modifica la llei 10/1994 dels Mossos d’Esquadra i estableix mesures per equilibrar la presència de dones i homes a la plantilla, on la majoria són els segons. D’aquesta manera, a les pròximes convocatòries d’accés al cos i a les d’ascens a la resta de categories, s’atorgarà preferència a la selecció dels aspirants del sexe menys representat, que és el femení, quan els dos es trobin en igualtat de criteris quant a la idoneïtat de perfil amb les persones aspirants de l’altre sexe.

Així doncs, a la resolució dels empats de puntuació a l’ordre de classificació dels aspirants s’atendrà la necessitat de garantir l’equilibri entre dones i homes a la plantilla del cos.

La policia catalana ha posat en marxa un servei de cita prèvia per presentar denúncies

Així mateix, per aconseguir els objectius de revertir el dèficit de plantilla amb la màxima urgència, s’estan redactant les bases per a la convocatòria mitjançant oposició lliure de 435 places de la categoria d’agent de l’escala bàsica.

D’altra banda, els Mossos han posat en marxa el sistema de cita prèvia per presentar denúncies a les comissaries, un servei que va entrar en funcionament el dia 7.

Les denúncies que es podran formalitzar mitjançant aquest sistema són tràmits que suposen un 50 per cent del total i l’objectiu és evitar cues. “Són les de delictes contra el patrimoni com robatoris, amenaces, pèrdues de documentació o declaració de permís de viatge a l’estranger per a menors”, va explicar a aquest diari el sergent Manel Marín, cap de l’oficina d’Atenció Ciutadana de la comissaria de Lleida.

En canvi, per als delictes de violència domèstica, delictes contra la llibertat sexual o les persones vulnerables no caldrà la cita prèvia.

tracking