SEGRE

Salut, a un pas de desprogramar cirurgies als hospitals de Lleida per l'augment de contagis

S’ha obert la tercera planta de l’Arnau i el pavelló Onze de Setembre acollirà vacunació de la població general

Les obres per construir un nou edifici per a l'hospital Arnau de Vilanova avancen a bon ritme. Està previst que inicialment aculli els pacients amb coronavirus.

Obres del nou edifici per a l'hospital Arnau de VilanovaMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gerent de les regions sanitàries de Lleida i Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, ha assegurat aquest dimecres que a causa de l’augment dels casos de Covid-19 "penja d’un fil" poder mantenir la programació quirúrgica que hi hauria d’haver en aquestes dates a Lleida.

"Ens preocupa molt", ha afirmat Farreny en declaracions als mitjans al CAP Balafia-Pardinyes de Lleida, en les quals ha precisat que una possible desprogramació d’intervencions obligaria a desprogramar cirurgies amb ingrés, que necessiten llits de crítics, tret de les urgents, mentre que es mantindrien les que no requereixen ingrés hospitalari.

Segons ha explicat, en la primera setmana de desembre hi havia 378 casos entre les dos regions sanitàries i aquesta setmana n’hi ha 719, per la qual cosa si la tendència dels primers dies es consolida finalitzarà amb al voltant de 1.000. "Això suposa que a nivell de pressió assistencial tindrem unes necessitats que compliquen l’atenció de totes les persones amb garanties", ha recalcat la gerent.

Previsió de més equipaments

De moment, s’ha obert la tercera planta de l'Arnau i preveuen obrir l’hotel Nastasi la setmana que ve. Respecte al pavelló 11 de Setembre, està previst que l’obrin per fer els cribratges escolars i per a la vacunació de la població general. No descarten tampoc instal·lar mòduls en centres d’atenció primària per atendre casos covid.

Respecte a l’hospital annex de l’Arnau, Farreny ha explicat que el gruix de l’equipament arribarà durant la primera quinzena de febrer i que per atendre als pacients que es derivin es reorganitzaran les tasques del personal que es va contractar entre al febrer i el setembre de 2020. A més ha assegurat que es continuaran incorporant professionals per donar resposta a les necessitats de covid i no covid.

MOLTES CADENES INICIADES a LES BORGES BLANQUES

Divina Farreny ha assenyalat que en l’atenció primària augmenta la pressió pel major nombre de persones amb coronavirus, i que despunten alguns municipis com Les Borges Blanques, població en la qual ha dit que "hi ha moltes cadenes familiars iniciades".

Ha comptat que s’ha detectat que costa que es compleixin les quarantenes de persones que han estat en contacte amb positius i ha insistit que "el compliment de mesures d’aïllament i quarantena són vitals per intentar frenar aquests contactes i que no acabin impactant en la capacitat assistencial del sistema sanitari".

tracking