SEGRE

ESNOTICIA

Contactes de contagiats es neguen a fer quarantena

Salut ho detecta a Lleida i insta a complir els aïllaments || Alerta de l'augment de contagis en una jornada amb dos defuncions

Un robot d'anàlisi de proves PCR.

Un robot d'anàlisi de proves PCR.ICS Girona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Salut ha detectat a Lleida que contactes estrets de positius de Covid incompleixen la quarantena de deu dies. “Hi ha casos en els quals si la prova PCR els surt negativa, al cap de dos o tres dies deixen de complir la quarantena”, va afirmar ahir la delegada de Salut, Divina Farreny, que va insistir que “el compliment de mesures d’aïllament és vital per intentar frenar aquests contagis i que no acabin impactant en la capacitat assistencial del sistema sanitari”. Sobre aquesta qüestió, va assenyalar que “a l’Atenció Primària, el nivell d’urgències per Covid va en augment” i que hi ha municipis amb molts casos, com a les Borges Blanques, on “hi ha moltes cadenes familiars iniciades”. Precisament, els CAP han augmentat l’activitat a causa de l’increment de casos de Covid entre un 10 i un 25 per cent en una setmana, segons la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària.

“Tenim una situació epidemiològica preocupant”, va assenyalar Farreny, que va destacar que “en la primera setmana de desembre es registraven 378 casos (a la regió sanitària de Lleida) i a la primera de gener, 719, de per la qual cosa aquesta setmana arribarem als mil i a nivell assistencial tindrem unes necessitats que compliquen l’atenció de totes les persones amb garanties”, va recalcar.

L’activitat als CAP està creixent entre un 10 i un 25 per cent a causa de l’augment dels positius

Va afirmar que “som a la quarta onada a Lleida i la programació quirúrgica penja d’un fil”. I és que el més segur és que l’Arnau de Vilanova i el Santa Maria facin més cirurgia sense ingrés i es desprogrami la que requereix ingressar el pacient per la necessitat de llits arran de l’augment d’hospitalitzats per coronavirus.

Així mateix, Salut va notificar ahir dos morts més per Covid a la regió sanitària de Lleida, on també es van registrar 175 contagis més. Hi va haver 33 positius més en la del Pirineu, per la qual cosa el total se situa en 208. Els indicadors van pujar al pla i el risc de rebrot es va situar en els 550 punts, amb 36 més, i la velocitat de contagi (Rt), en 1,24. Al contrari, la taxa de rebrot va baixar al Pirineu fins als 615 punts (79 menys) i l’Rt, a 0,86. 

tracking