SEGRE

ESNOTICIA

El pavelló Onze de Setembre serà un dels centres de vacunació a Lleida

Quan la campanya entri en fase massiva, motiu pel qual el Llista no hi podrà tornar

Infermeres del CAP de Balàfia-Pardinyes van vacunar ahir tot el personal d’aquest ambulatori.

Infermeres del CAP de Balàfia-Pardinyes van vacunar ahir tot el personal d’aquest ambulatori.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Salut continuarà disposant del pavelló Onze de Setembre de Lleida i l'utilitzarà com a centre de vacunació quan porti a terme la immunització massiva de la població. De moment, 9.500 lleidatans han rebut la primera dosi i, després de les residències i personal sanitari, s'aplicarà a les persones amb un alt grau de dependència que viuen a casa seua.

El departament de Salut utilitzarà el pavelló Onze de Setembre de Lleida com a centre de vacunació quan la campanya d’immunització contra la Covid arribi de forma massiva a la població, per la qual cosa ni el Llista Blava ni altres equips podran tornar a disposar-ne aquesta temporada. Així ho va confirmar ahir la delegada de Salut, Divina Farreny, després que fa unes setmanes digués que el més probable era que l’equipament tornés al seu ús habitual una vegada es posés en marxa l’edifici annex a l’hospital Arnau. “Teníem previst deixar de comptar amb l’hotel Nastasi i el pavelló, però de moment valorem reobrir el Nastasi la setmana que ve [per a ingressats amb Covid] i, segurament, necessitarem el pavelló per fer cribratges a escolars i per a una vacunació més massiva a la població, per la qual cosa en els propers mesos no està previst que el torni a utilitzar el Llista”, va afirmar Farreny. Va assenyalar que després dels usuaris i empleats de les residències i el personal sanitari, els següents a ser vacunats seran les persones amb un grau 3 de dependència que viuen als seus domicilis.

També va dir que s’està començant a dotar de material l’edifici al costat de l’Arnau, però que fins al febrer no arribarà “el gruix de l’equipament” i que s’utilitzarà en funció de les necessitats, sense donar més detalls. Va indicar que també s’aniran reincorporant professionals i que els contractats al llarg del 2020 es “reorganitzaran” segons la demanda que hi hagi. A més, Farreny va recordar que “ben aviat” s’instal·laran mòduls al costat dels CAP per atendre casos de coronavirus. Un s’ubicarà al costat del de Balàfia-Pardinyes, on ahir es va administrar la vacuna als seus sanitaris per part de les seues infermeres, ja que a part de les 50 que la injecten en residències, cada setmana més de 3.000 reben formació per vacunar. Va manifestar que “treballem per aclarir tots els dubtes”. A més, la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, va explicar que entre el 7 i el 8 per cent del personal que treballa en residències de Catalunya també l’està rebutjant.

Farreny va dir que no s’està registrant aquelles persones que no volen i que “també podran vacunar-se quan els toqui com a grup poblacional”. La taxa de reaccions adverses fins ara és d’un 0,2 per cent a Catalunya, però a Lleida els efectes secundaris són lleus.

tracking