SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Demanen més de vuit anys de presó per estafar 246.000 € a la parella

Fiscalia considera que va enganyar la víctima per emetre factures falses en nom seu i quedar-se l'IVA || El judici se celebrarà el proper 21 de gener a l'Audiència

L’Audiència de Lleida acollirà el judici el proper 21 de gener.

L’Audiència de Lleida acollirà el judici el proper 21 de gener.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita una condemna de vuit anys i tres mesos de presó per a l’administrador d’una empresa acusat d’estafar a la seua parella més de 246.000 euros amb factures falses. El judici per aquests fets se celebrarà el pròxim 21 de gener a l’Audiència de Lleida pels delictes d’estafa continuada i falsedat documental. Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, el processat mantenia una relació sentimental amb la perjudicada i “valent-se de la confiança generada” li va proposar que ella en lloc de prestar els seus serveis informàtics com a treballadora de la societat que administrava, es donés d’alta com a autònoma i prestava els esmentats serveis mitjançant subcontracte.

L’escrit continua que amb “ànim d’obtenir un benefici patrimonial il·lícit”, va demanar a la víctima que obrís dos comptes bancaris i firmés de manera diferent a com ho feia de forma habitual per poder firmar ell en cas que ella no pogués fer-ho. Així, segons la Fiscalia, des del juliol del 2003 fins al mateix mes del 2006 l’acusat, “valent-se de l’artifici anterior”, va emetre multitud de factures a tercers per serveis de la perjudicada inexistents sense que aquesta en tingués coneixement.

A través de xecs i pagarés en els quals simulava la firma de la perjudicada, es quedava l’IVA de les factures, segons el Ministeri Públic. Així mateix, assenyala que l’acusat va fer creure a la perjudicada que la tramitació i gestió de la seua activitat professional, així com les obligacions tributàries, estaven en mans d’una gestoria, cosa que no era veritat.

A més de la pena de presó i la indemnització, la Fiscalia demana dos multes que sumen 33.000 euros

Segons la Fiscalia, l’acusat va originar un deute davant de l’Agència Tributària per no haver ingressat l’IVA de tres anys que, amb les sancions i recàrrecs, ascendeix a un total de 246.111 euros. Per això, a més de la pena de presó, demana que se li imposi a l’acusat dos multes que sumen un total 33.000 euros i indemnitzi la víctima amb les quantitats que ja ha abonat a l’Agència Tributària.

Una desena de denúncies al dia per estafes l’últim any

Els Mossos d’Esquadra van registrar durant l’any passat un augment de les denúncies per estafes a les comarques lleidatanes, que ja suposen una desena de casos coneguts al dia. Segons l’últim balanç disponible, entre els mesos de gener i novembre, la policia catalana va registrar un total de 3.256 denúncies per delictes d’estafa a la província de Lleida, la qual cosa representa una xifra superior a tot l’any 2019, amb un augment de l’11,6% respecte al mateix període. Així mateix, els Mossos van comptabilitzar durant l’any passat un total de 55 denúncies per falsedat documental a les regions policials de Ponent i del Pirineu, actuacions que es van saldar amb un total de set arrestos fins al mes de novembre. Respecte al 2019, les denúncies en aquest tipus de delicte van baixar un 24,6%.

tracking