SEGRE

LLEIDA

Aragó confina les capitals i Madrid endureix el toc de queda

Castella i Lleó aprova que comenci a les vuit de la tarda i Moncloa diu que no pot avançar-lo tant || Rècord de casos a Espanya en un sol dia, gairebé 40.200

Control de mobilitat ahir al peatge d’Iurreta, a Bizkaia, perquè es compleixin les restriccions.

Control de mobilitat ahir al peatge d’Iurreta, a Bizkaia, perquè es compleixin les restriccions.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aragó, la Comunitat de Madrid i Castella i Lleó van anunciar ahir noves mesures per frenar els contagis per coronavirus, i s’afegeixen d’aquesta forma a altres comunitats autònomes que ja havien endurit les restriccions arran del repunt en el nombre de contagis. El ministeri de Sanitat, per la seua part, va notificar ahir la xifra més alta de nous casos detectats en un sol dia a Espanya des de l’inici de la pandèmia, pràcticament 40.200.

Davant d’aquest escenari, la Diputació General d’Aragó va comunicar ahir el tancament perimetral de les ciutats de Saragossa, Osca i Terol, així com sis municipis més de la regió especialment afectats per la pandèmia. D’aquesta forma, dos de cada tres aragonesos no podran sortir del seu terme municipal. La consellera de Sanitat, Sira Repollés, a més, va anunciar que el toc de queda s’avança a les deu de la nit. Aquestes restriccions van entrar en vigor la passada mitjanit i seran vigents, almenys, fins al 15 de febrer. En aquesta mateixa línia, la Comunitat de Madrid va acordar avançar el toc de queda a les onze de la nit, i obliga a tancar comerços, bars i restaurants a les deu. La Junta de Castella i Lleó, no obstant, va anar més enllà i va decretar el toc de queda a partir de les vuit de la tarda. Aquesta mesura, tanmateix, no està prevista al decret d’estat d’alarma, segons van manifestar fonts del ministeri de Sanitat, que van assenyalar que la norma només habilita les comunitats perquè estableixin el toc de queda entre les deu de la nit i les set del matí.

Els casos per cada 100.000 habitants acumulats en catorze dies pugen a 575. Són 53 més que dijous

Arran d’això, el govern basc va proposar ahir a Moncloa que li permeti avançar el toc de queda a les sis o a les vuit de la tarda, a fi d’evitar que la situació sanitària es deteriori més i el territori es vegi abocat a un confinament més sever. I és que els nous casos al conjunt de l’Estat es van disparar ahir fins a batre el màxim històric, amb 40.197 contagis en un sol dia. A més, hi va haver 235 defuncions més per Covid i la incidència acumulada a catorze dies va repuntar fins als 575,10 casos per cada 10.000 habitants. Al balanç de dijous havia estat de 522 casos.

tracking