SEGRE

LLEIDA

Res musulmà massiu al Palau de Vidre de Lleida

La normativa del Govern sols permet un 30% d'aforament en actes religiosos || La comunitat assegura que augmentarà els controls

Imatge de l’interior del Palau de Vidre ahir al migdia durant el res musulmà.

Imatge de l’interior del Palau de Vidre ahir al migdia durant el res musulmà.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comunitat musulmana de Lleida del Palau de Vidre va celebrar ahir el res i va omplir la pràctica totalitat del recinte. Les restriccions de la Generalitat que són vigents pel coronavirus només permeten que hi hagi un 30% d’aforament o un màxim de 500 persones als actes religiosos, sempre que això no sigui més del terç de la capacitat total. El portaveu de la comunitat musulmana, Abdellatif Láatabi, va explicar que “a tota hora es va supervisar la distància de seguretat entre els assistents”, encara que va dir que, al no ser-hi present, desconeix si es va fer un recompte dels assistents per controlar l’aforament. “Els altres dies de la setmana tot just hi ha mig centenar de persones, però al ser el dia sagrat de la nostra religió els divendres ve més gent de l’habitual i altres setmanes el que fèiem era no deixar entrar més persones quan superàvem les 350”, va explicar Láatabi, però va admetre que ahir podria haver-se superat aquest límit. El portaveu va dir que el Palau de Vidre té un aforament per a unes 2.000 persones i va assegurar que faran controls més estrictes.

A més de la mateixa comunitat, la Guàrdia Urbana ha de supervisar que es compleixen les normes en aquests esdeveniments. El novembre aquesta mateixa comunitat va superar l’aforament màxim durant una oració i llavors va al·legar que creia que les restriccions entraven en vigor l’endemà del res.

tracking