SEGRE

EDUCACIÓ INVESTIGACIÓ

La UdL indaga si alumnes paguen a tercers per als seus exàmens online

El rectorat té “indicis” que alguns han intentat cometre aquest frau perquè els facin les proves || Les presencials se celebren amb mesures anti-Covid

Alumnes d’Infermeria fent un examen presencial, alguns amb abric, ahir al matí.

Alumnes d’Infermeria fent un examen presencial, alguns amb abric, ahir al matí.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Universitat de Lleida (UdL) investiga si hi ha alumnes que estan pagant a altres persones perquè facin per ells els exàmens telemàtics. Així ho van confirmar tant fonts estudiantils com la vicerectora d’estudiants, Montserrat Rué, que va assenyalar que de moment “tenim indicis que hi ha hagut intents per contractar gent per fer exàmens en línia”. De moment, la UdL desconeix si serien antics alumnes de la universitat, professors particulars o fins i tot acadèmies, però per a Rué és una situació preocupant. “Una cosa és copiar i l’altra contractar algú per fer la prova, això és un frau tant per al mateix estudiant, ja que superaria una prova sense tenir els coneixements, com per a la resta dels seus companys que sí que s’esforcen per aprendre.” Rué destaca la dificultat que comporta verificar si la persona que està fent la prova virtual és l’alumne. “En grups petits és tan senzill com demanar-li que encengui la webcam, però hi ha classes amb 100 o 120 alumnes, per la qual cosa això seria impossible”, assenyala. És per això que la vicerectora no descarta, si es demostrés que s’està fent aquesta pràctica, “ajornar els exàmens”.

Paral·lelament, la UdL ha iniciat aquesta setmana els exàmens presencials del primer quadrimestre després que professors i alumnes hagin acordat prendre una sèrie de mesures de seguretat, encara que les classes són online des de l’octubre. La degana de la facultat d’Infermeria, Judith Roca, i Rué van indicar que no “ens consta que cap alumne s’hagi negat a fer un examen presencial”. Roca va detallar que “les principals inquietuds dels alumnes eren que no hi hagués aglomeracions a l’entrar i sortir de les aules, la ventilació i què fer amb els seus estris personals, i hem actuat en conseqüència”.

El rectorat i el Consell de l’Estudiantat advoquen pels exàmens presencials “amb totes les garanties”

Així, els alumnes es divideixen per grups per entrar de forma escalonada a les aules, que es ventilen cada trenta minuts i la porta de les quals sempre està oberta, i poden deixar les seues motxilles o abrics al seu costat i fins i tot posar-se’ls si tenen fred.

Per la seua part, un portaveu del Consell de l’Estudiantat va assegurar que la seua postura és “fer exàmens presencials sempre que siguin segurs”, recalcant que molts alumnes veuen insuficients les mesures que s’apliquen. No obstant, va admetre que “a l’aula s’està segur, el risc és quan s’hi entra o se’n surt, ja que és allà on es poden formar aglomeracions”.

tracking