SEGRE

COMERÇ BALANÇ

El Nadal converteix el desembre en el millor mes de vendes des del març

Els comerciants de l'Eix i la Zona Alta diuen que ha estat el període més favorable des de l'inici de la pandèmia || Tot i caure un 30% els resultats respecte al 2019

La pràctica totalitat de les botigues de l’Eix estan tancades el cap de setmana per les noves restriccions.

La pràctica totalitat de les botigues de l’Eix estan tancades el cap de setmana per les noves restriccions.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El desembre ha estat el millor mes per al comerç de Lleida pel que fa a vendes des de l’inici de la pandèmia, però les xifres de facturació són lluny de campanyes de Nadal d’anys anteriors. Així ho van assenyalar ahir les dos principals associacions de comerciants de la ciutat, la de l’Eix i la Zona Alta, que no van dubtar a atribuir el descens de vendes respecte a altres campanyes al confinament municipal que impedeix als negocis de la capital atendre clients d’altres municipis. Segons el president de l’Eix, Llorenç González, “aquest Nadal les compres han estat un 30% inferiors respecte al 2019, una caiguda que afecta en especial els negocis centrats en roba i complements”. Va dir que, “per al que ha estat l’any, el desembre encara s’ha comportat en volum de vendes, però podria haver estat molt millor si no hagués estat per les restriccions”. La campanya de Nadal ha deixat pas a les rebaixes, que González ja dona per perdudes després que la Generalitat hagi prorrogat les limitacions anticoronavirus. “Entre la nevada i el confinament municipal el ritme de vendes és baixíssim i considero que les restriccions no estan servint per a res.” El seu homòleg de la Zona Alta, Josep Bellera, va compartir l’opinió de González al considerar “totalment perduts” aquests dies de rebaixes, encara que va dir que “el Nadal va ser millor del que s’esperava però no millor que a les edicions anteriors. No es podria dir que hem salvat els mobles, però les perspectives de vendes eren més baixes de les que han estat”.

Al seu torn, Bellera va dir que, en tot el 2020, “les vendes han caigut, com a mínim, un 20 per cent en tots els negocis, encara que hi ha sectors en els quals el descens ha estat molt més gran”. Amb el Nadal i les rebaixes ja passats, els comerciants confien el futur en la campanya de primavera-estiu.

De moment no tenen xifres totals de vendes, però l’entitat es va mostrar “molt optimista”.

El portal de venda online de la Zona Alta supera les 80.000 visites El conegut com a Marketplace de la Zona Alta, el portal web que aquesta associació de comerciants ha impulsat per fomentar la venda online de proximitat, ha superat les 80.000 visites en el primer mes de vida. Així ho va assegurar el president de l’entitat, Josep Bellera, que va dir que se sent “molt satisfet” amb les primeres setmanes del portal. Per a ell, demostra que “els comerços locals encara tenim molt a dir en la venda online”.

tracking