SEGRE

ESNOTICIA

Tornabous tanca l'escola i les Borges Blanques, amb 5.500 punts de risc

La capital de les Garrigues ajorna la Fira de l'Oli virtual fins al 5 de febrer

El parc infantil del Terrall va quedar precintat almenys per als propers deu dies.

El parc infantil del Terrall va quedar precintat almenys per als propers deu dies.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tornabous tanca l’escola i la llar d’infants al cap d’una setmana de reiniciar el curs passades les vacances de Nadal. Ho fa després de l’augment de positius al municipi, que en una setmana ha registrat catorze casos, tres dels quals entre alumnes de l’escola. Els dos centres educatius no reobriran fins al dilluns 25 de gener. La setmana que ve Salut farà un cribratge massiu entre els alumnes i el professorat. Els centres educatius de Tornabous seran els primers que tanquen a Lleida aquest trimestre per la Covid. L’ajuntament ha reactivat la xarxa de voluntariat perquè els veïns surtin de casa al mínim possible. Tornabous té un risc de rebrot de 4.824 punts i una velocitat de contagi de 3,07.

També les Borges Blanques va registrar ahir un dels índexs de rebrot més elevats de Catalunya, amb 5.513,8 punts i una velocitat de propagació del virus de 2,98 punts. El consistori va tancar divendres i durant els propers deu dies els equipaments municipals i parcs al créixer els contagis i va decidir ajornar fins al pròxim 5 de febrer la Fira de l’Oli virtual. Per la seua banda, l’alcalde, Enric Mir, desconeixia ahir com ha pogut “descontrolar-se la propagació dels contagis”. “Està clar que ara estem pagant les trobades familiars de Cap d’Any i Reis”. Fonts de Salut ja van avançar que hi ha municipis amb molts casos de positius, com a les Borges, on “hi ha moltes cadenes familiars iniciades”. El mateix passa a Aran, on l’increment de contagis, 18 en les últimes 24 hores, serien conseqüència de les reunions familiars de les festes.

D’altra banda, ahir hi havia 33 grups escolars confinats a Lleida, onze més que divendres, amb 836 persones fent quarantena entre alumnes i personal dels centres educatius. Tot i així, Lleida és el zona territorial d’Educació amb la xifra més baixa de classes confinades de Catalunya.

El parc infantil del Terrall va quedar precintat almenys per als propers deu dies.

El parc infantil del Terrall va quedar precintat almenys per als propers deu dies.AMADO FORROLLA

tracking