SEGRE

Lleida mantindrà les tarifes del servei de taxi per a aquest any

El ple municipal desestimarà les propostes d’augment de preus plantejades per les cooperatives

Un taxi en una parada amb la nova matrícula posterior blava, ahir a l’avinguda Blondel.

Un taxi en una parada amb la nova matrícula posterior blava, ahir a l’avinguda Blondel.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim ple municipal acordarà mantenir inalterades les tarifes del servei d’autotaxi per a l’any 2021, tot desestimant les peticions d’increments plantejades per les associacions Tele Ràdio Taxi Lleida i Lo Teu Taxi, segons ha avançat la Paeria.

La comissió per les polítiques de gestió del Govern Obert, Economia i Participació presentarà aquest divendres el seu dictamen sobre aquesta proposta d’increment de tarifes, que resol mantenir els preus, tenint en compte l’evolució negativa de les despeses del sector (costos laborals, combustible i IPC general) durant l’any anterior i que la Comissió de Preus de Catalunya va acordar no aprovar cap augment mitjà de tarifes pel 2021. El departament de Mobilitat de l’Ajuntament també ha emès un informe desfavorable a la proposta d’augment de tarifes presentada.

A banda de la proposta general d’increment de tarifes per a l’any 2021 presentada per les dues cooperatives, Lo Teu Taxi també va presentar una segona proposta d’arrodoniment de tarifes que també serà desestimada. La proposta, si es considera amb les ponderacions adequades per a cada concepte, hauria suposat un increment de tarifes.

L’associació plantejava encarir dos cèntims el concepte de recollida per trucada en horari diürn (que es cobra de forma generalitzada a tothom que demana un taxi per telèfon) mentre que es reduïa en dos cèntims el cost per transport d’animal domèstic (que es cobra en pocs casos). També es plantejava un augment de la percepció mínima en horari nocturn d’un cèntim i una reducció de dos cèntims del cost de recollida per trucada a la nit.

Cal tenir en compte que els taxímetres ja cobren arrodonint a múltiples de 5 cèntims. D’aquesta manera, a la pràctica els cèntims no dificulten ja ara el retorn del canvi.

tracking