SEGRE

Només 565 positius de les 32.892 PCR als professionals dels centres escolars

Els cribratges als professionals educatius començaran dilluns amb automostres de PCR

Els cribratges als professionals educatius començaran dilluns amb automostres de PCRGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 565 docents i altres professionals educatius han donat positiu en les 32.892 proves PCR fetes en el marc del cribratge massiu amb automostra que va començar dilluns passat, la qual cosa implica un 1,7%. Les proves realitzades suposen el 23% de les 170.000 previstes.

La secretària general d’Educació, Núria Cuenca, va explicar que les proves estan fent aflorar positius asimptomàtics i això es trasllada a l’afectació de la pandèmia en els centres.

Cuenca preveu que positius i confinats mantinguin la pujada “bastant vertical” durant dos setmanes a causa de la situació de la Covid en la població, per passar després a estabilitzar-sei adequar-se a l’evolució que hi hagi a la comunitat. “Sigui quin sigui el nivell de la pandèmia en la societat, mantindrem les escoles obertes”, va afirmar.

D’altra banda, va explicar que entre 15 i 20 centres els han fet arribar consultes sobre la ventilació en els centres i, a més, va dir que, ara com ara, no ha estat necessari implementar mesures addicionals de ventilació que vagin més enllà de la natural.

D’altra banda, 94 de les 157 persones que no es van presentar al segon examen de les oposicions fa dos caps de setmana han acreditat motius que els permetran examinar-se més endavant.

tracking