SEGRE

LLEIDA

Polèmica per possible falta de distància en un examen de Dret

A l’esquerra, foto que segons la facultat és l’examen que va generar la polèmica.       A la dreta, la difosa a les xarxes.

A l’esquerra, foto que segons la facultat és l’examen que va generar la polèmica. A la dreta, la difosa a les xarxes.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un examen presencial de l’assignatura de Dret Romà a la facultat de Dret i Economia de la Universitat de Lleida (UdL) va generar ahir polèmica després que alumnes que el van fer i el Consell de l’Estudiantat denunciessin que no es va garantir la distància de seguretat a l’aula i que hi va haver aglomeracions a l’entrar i al sortir. Per la seua part, el degà de la facultat, Eduard Cristóbal, ho va negar i va assegurar que compleixen les mesures de seguretat que fixa el Procicat.

Alguns alumnes van fer pública la seua queixa a primera hora del matí difonent a través de les xarxes socials una imatge que fa l’efecte que la distància entre ells era escassa. Un va explicar a aquest diari que no “ens van donar gel desinfectant, només hi havia una cadira de separació entre alumnes, hi va haver aglomeracions a l’entrar i sortir de l’aula i aquesta no estava calefactada, cosa que va provocar que molts féssim la prova amb l’abric posat”.

Va afegir que a l’aula hi havia “almenys cinquanta persones, semblava una broma de mal gust. És el primer examen presencial i ja tremolem per veure com seran els altres”. Un portaveu del Consell de l’Estudiantat de la UdL en va responsabilitzar la professora i va dir que “s’ha posat en risc l’alumnat”.

Va recordar que “abans de la pandèmia ja es deixava una cadira de separació per fer les proves, igual que ara, i hi ha menys d’1,5 metres de distància entre els alumnes, per la qual cosa hi hauria d’haver dos cadires de separació”.

Per la seua part, el degà de Dret va assegurar que “no s’ha omplert la capacitat màxima de l’aula, hi havia gel a totes les dependències i cadires precintades per complir les recomanacions del Procicat”. Va afirmar que totes les universitats, “fins i tot les online, fan proves presencials”, que recomanaven als alumnes portar roba d’abric i que a la universitat “hi ha uns protocols de seguretat molt exigents”.

Cristóbal va facilitar altres fotos indicant que són de la prova i demostren que es va complir la normativa, però segons el Consell de l’Estudiantat són d’un altre torn diferent del de la polèmica imatge.

A l’esquerra, foto que segons la facultat és l’examen que va generar la polèmica.       A la dreta, la difosa a les xarxes.

A l’esquerra, foto que segons la facultat és l’examen que va generar la polèmica. A la dreta, la difosa a les xarxes.SEGRE

tracking