SEGRE

LLEIDA

Salut també vacunarà a les residències amb brots

Al pla i el Pirineu hi ha sis centres 'rojos', el doble que fa una setmana || Immunitzarà usuaris i empleats sense Covid

Imatge de l’equip que va administrar les vacunes en una de les residències de Bellpuig.

Imatge de l’equip que va administrar les vacunes en una de les residències de Bellpuig.AJUNTAMENT DE BELLPUIG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sis residències de les regions sanitàries de Lleida i del Pirineu tenen brots i són roges, el doble de les que hi havia a començaments de la setmana passada (la conselleria de Salut ja considera que hi ha un brot amb un sol positiu). Mentrestant, Salut administrarà també la vacuna a usuaris i empleats de centres rojos que no tinguin Covid, segons va avançar TV3. Fins ara s’administrava en residències verdes (sense casos) i taronges (amb positius, però controlats).

Les sis residències roges de Lleida són les de Malpartit, Vilanova de la Barca, Bellvís, Maldà, Vielha i la municipal de Juneda, segons Salut. En aquesta última hi ha hagut 7 morts i hi ha 21 usuaris positius o a l’espera de rebre l’alta i 20 aïllats, segons fonts pròximes. A Malpartit, fonts solvents van assenyalar que el brot “va a la baixa”, amb 11 avis (la majoria asimptomàtics) i un treballador positius. Ahir es va fer un nou cribratge.

Set defuncions pel brot al centre municipal de Juneda i un total de 22 al geriàtric de Solsona

Al centre de Vilanova de la Barca, que no havia tingut cap cas, s’ha detectat un usuari positiu sense símptomes després d’un cribratge. A Maldà els casos són ja 16 (13 usuaris i 3 empleats), segons Salut. En un altre ordre, un nou mort al geriàtric de Solsona eleva el total a 22. Segons van informar l’ajuntament, el consell i la residència, hi ha 15 usuaris que ja han acabat la quarantena i es comencen a restablir les visites. Aquesta setmana es reincorporaran uns altres 13 professionals. Així mateix, en un cribratge a 34 empleats es van detectar dos asimptomàtics. A la residència de Vielha, un usuari ha donat positiu i després dels PCR que es van fer els altres avis de la planta han donat negatiu.

D’altra banda, a la regió sanitària de Lleida s’ha vacunat 3.756 usuaris de residències (el 87%) i 51 ja tenen la segona dosi. Al Pirineu, 501 residents han rebut la vacuna (78%) i la segona dosi s’ha aplicat a 59.

tracking