SEGRE

Meritxell Serret serà la número 2 d'ERC per Lleida després de la inhabilitació de Solé

Meritxell Serret espera que Puigdemont pugui tornar a Bèlgica

Meritxell Serret espera que Puigdemont pugui tornar a Bèlgica "aviat"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconsellera d’ERC i actualment delegada del Govern a Brussel·les, Meritxell Serret, serà la número dos d’ERC per Lleida a les eleccions catalanes, substituint el conseller d’Acció Exterior de la Generalitat, Bernat Solé, que ha estat inhabilitat per l’1-O quan era alcalde d’Agramunt.

Ho ha explicat aquest divendres ERC en un comunicat, després que la inhabilitació de Solé l'impossibiliti ser candidat a les eleccions catalanes, encara que la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no és ferma encara.

Així, Serret, una dels membres del Govern de l’1-O que se’n va anar a Brussel·les juntament amb l’expresident Carles Puigdemont, estarà a les llistes de Lleida que encapçala la secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta.

Els republicans han criticat les "interferències de la justícia espanyola cap al procés electoral i cap a la candidatura" però han defensat que no s’aturaran i reafirmen el seu compromís amb la independència.

La formació considera que no hi ha millor manera de combatre la inhabilitació de Solé que situant-ne a les llistes "una altra de represaliada per l’1-O com és Meritxell Serret".

"Serret és qui millor pot representar els valors republicans però també el mateix Bernat Solé. Els dos han estat i són membres del Govern de la Generalitat, responsables de l’àmbit internacional i represaliats en aquesta causa general de l’Estat contra l’independentisme," ha defensat.

tracking