SEGRE

EQUIPAMENTS TRANSPORTS

Sense consens per a l'estació de busos de Lleida

Postius afirma que tècnics de Paeria i Govern han elegit ubicar-la als Docs i l'entorn de La Meta al concloure que és la millor opció || PSC, Cs i PP hi veuen electoralisme i falta de diàleg

El solar que havia d’acollir inicialment la futura estació.

El solar que havia d’acollir inicialment la futura estació.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La proposta presentada per l’equip de govern municipal d’ubicar la futura estació d’autobusos a l’edifici dels Docs i l’entorn de La Meta, que avui es debatrà en una comissió d’Urbanisme extraordinària, no compte amb el consens de l’oposició, ja que ahir va rebre les crítiques del PSC, Ciutadans i PP.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va confirmar que, tal com va avançar aquest diari, aquesta és l’alternativa triada i va afirmar que és el fruit d’un any i mig de feina de la mà de la Generalitat, que és la que l’ha de construir. Va dir que els tècnics de les dos administracions són els que han decidit quina és la millor ubicació després d’analitzar totes les possibilitats. Així, va recordar que l’opció prevista sota el pont de Príncep de Viana va ser acordada fa anys, i que el problema és que els requeriments de la normativa, com el d’accessibilitat,

han canviat des d’aleshores i ara no els compleix, a més que afecta instal·lacions de serveis d’Adif. Va detallar que van estudiar altres opcions com el local i aparcament del antic Bricorama al carrer Roger de Llúria o el solar situat entre les vies, Comtes d’Urgell i Roger de Llúria, i que han conclòs que la millor és la dels Docs i el seu entorn per habilitar-ne una estació que pugui acollir fins a 1,4 milions de viatgers a l’any.

A més, va destacar que permetrà rehabilitar els Docs, que és un edifici catalogat pel seu interès històric i artístic, convertir-lo en un equipament per a la ciutat i adequar tot el seu entorn i el de La Meta, que “ara es troba en molt males condicions”.

Per la seua banda, el líder de l’oposició, el socialista Fèlix Larrosa, va dir que aquesta nova ubicació “ens genera molts dubtes”. D’una banda, afirma que posar l’estació als Docs “crearà una barrera arquitectònica que separarà per sempre el barri de Pardinyes amb el centre, a més que l’edifici dels Docs i La Meta és una joia arquitectònica que haurà de ser restaurada i no sabem si podrà acollir un equipament d’aquestes característiques”. Larrosa va qualificar el projecte de “clarament electoralista” i va dir que “hi ha membres de l’equip de govern que no el coneixien”. El socialista va recordar que el projecte inicial d’ubicar l’estació sota del pont Príncep de Viana “estava consensuada amb l’anterior conseller de Territori Josep Rull i ens agradaria veure l’informe que diu que fer-la allà no és viable, ja que no ens l’han facilitat”. També va criticar el govern perquè “presumeixen de diàleg quan aquest projecte no ha estat consultat amb cap grup de l’oposició”.

Per la seua part, la portaveu de Cs, Ángeles Ribes, va qualificar l’anunci d’“electoralisme pur i dur”, del qual no han estat informats i que “mostra la poca voluntat de consens de l’equip de govern”. No obstant, Ribes va declinar valorar tècnicament la proposta “perquè no ens n’han facilitat cap informació”. El seu homòleg del PP, Xavi Palau, també va qualificar el projecte d’“electoralista”, ja que “el pla no especifica ni un calendari ni què passarà amb el pla de l’estació”. Palau va recalcar que “el que hauria de ser un pla global de l’estació s’ha convertit en un pla específic, la qual cosa demostra que el govern va a cegues”.

El solar que havia d’acollir inicialment la futura estació.

El solar que havia d’acollir inicialment la futura estació.MAGDALENA ALTISENT

tracking