SEGRE

COMERÇ GRANS SUPERFÍCIES

La Generalitat concedeix llicència comercial per al nou hipermercat de Ciutat Jardí

|

El nou hipermercat està previst al lloc que ocupen ara MercaChina, La Sirena i Dia.

El nou hipermercat està previst al lloc que ocupen ara MercaChina, La Sirena i Dia.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El departament de Comerç ha atorgat la llicència comercial per a l’hipermercat Esclat de 4.000 metres quadrats projectat per Bon Preu a Ciutat Jardí, segons han confirmat a aquest diari fonts de la Generalitat. No obstant, la concessió d’aquest permís no comporta la seua implantació immediata, ja que encara no disposa de la llicència de la Paeria i, a més, el pla de mobilitat presentat pels promotors va ser rebutjat per l’Autoritat Territorial de la Mobilitat de Lleida (ATM), al considerar que no complia les condicions necessàries per regular el volum de trànsit que generarà aquesta gran superfície en aquesta zona entre el campus d’Agrònoms i l’església de Montserrat, que s’ha convertit en un pol comercial i de lleure. Aquest veto no significa un rebuig definitiu de l’híper, sinó només que el pla de mobilitat ha de ser modificat.

El document inicial calculava que aquesta gran superfície generaria 7.160 desplaçaments en dies feiners i 10.760 els dissabtes en una jornada de màxima ocupació.

L’entitat veïnal demana també garantir pàrquing perquè els cotxes no estacionin a les voreres

L’associació de veïns de Ciutat Jardí considera positiu que implantin nous serveis al barri, però precisament veu imprescindible ordenar abans la mobilitat de la zona.

Un portaveu de l’entitat va detallar que és necessari desdoblar d’un a dos els carrils d’entrada i sortida a Lleida per Rovira Roure i també garantir prou aparcament. En aquest sentit, va indicar que “a la mateixa àrea on està projectat l’hipermercat ja hi ha establiments comercials i lúdics i els cotxes aparquen a sobre de les voreres perquè no hi caben”. Per això, va remarcar que “si han de venir noves superfícies, que ho facin sota uns criteris, no primer venir i després a veure què passa”.

El futur Esclat de Ciutat Jardí està previst en una nau de nova construcció que s’aixecarà al lloc que ara ocupen els establiments Dia, La Sirena i MercaChina, que seran enderrocats. En concret, està projectat en una parcel·la de 9.943 metres quadrats entre els carrers Baladre, Partida Alpicat (ara denominada Catalpa) i Salze i la finca en la qual hi ha el restaurant de menjar ràpid McDonald’s. L’hipermercat tindrà planta baixa i soterrani, amb una superfície construïda de 10.040 metres quadrats, i un pàrquing de 367 places de les quals 150 seran d’exterior i 217, a la planta subterrània.

Des que el Carrefour de passeig de Ronda, amb uns 5.500 metres quadrats, va obrir a la capital fa més de trenta anys (antigament Pryca) només s’han implantat a la capital superfícies comercials de mida similar dels sectors de la construcció i del bricolatge.

tracking