SEGRE

SERVEIS ATENCIÓ A ANCIANS

Els fons d'inversió entren en el sector dels geriàtrics a Lleida amb grans projectes

Ares Capital tramita habilitar-ne un amb 70 places a la històrica residència Pare Coll, edifici catalogat || Healthcare Activos en farà un altre de 128 a Acadèmia i és el nou propietari de la Castrillón

Vista de la façana de l’antiga residència Pare Coll que dona al carrer Almodí Vell.

Vista de la façana de l’antiga residència Pare Coll que dona al carrer Almodí Vell.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els fons d’inversió han entrat amb força en el negoci de les residències geriàtriques a Lleida. Després que Healthcare Activos, una plataforma d’inversió en equipaments sanitaris, obtingués el mes de setembre passat la llicència municipal per edificar un geriàtric amb 128 places a la cantonada dels carrers Acadèmia i Paraguai, ara un altre fons, Ares Capital Real Estate, està tramitant els permisos per habilitar un geriàtric a l’antiga residència d’estudiants Pare Coll.

Aquest edifici, ubicat entre els carrers Almodí Vell i Caldereries al costat de la Catedral, està catalogat pel seu interès històric i artístic. Està desocupat des del 2005, quan va tancar l’antiga residència i va ser objecte de nombrosos actes vandàlics fins que va ser tapiat fa uns cinc anys. El projecte d’Ares Capital preveu que el futur geriàtric tindrà setanta places, repartides entre sis habitacions individuals i 32 de dos places. La inversió prevista en aquesta actuació s’acosta als 2 milions d’euros. L’actuació, que comporta elevar l’altura del sostre de l’última planta per adaptar-la a la normativa, ja ha rebut el vistiplau de la comissió de Patrimoni, tràmit obligatori per a tots els immobles que estan catalogats, però encara no disposa de la llicència d’obres. Aquest edifici, d’estil historicista de base clàssica, va ser construït a començaments del segle XX i fins al 1960 va ser la seu del col·legi Dominiques.

La comissió de Patrimoni ha donat el vistiplau al projecte per reformar la vella residència Pare Coll

A banda d’aquests dos grans projectes, Healthcare Activos ha fet públic al seu web que és la nova propietària de la residència Castrillón, la gestió de la qual ha deixat en mans del Grup Emera, com va publicar SEGRE.

Fonts de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), que agrupa empreses i entitats d’atenció a la gent gran, van indicar que aquest “és un àmbit amb un gran creixement de futur per l’elevada esperança de vida”, la qual cosa explica aquestes inversions. Van afegir que “ens trobem en un procés de sobreenvelliment i en un futur no gaire llunyà necessitarem més places”, i van detallar que a tot Espanya “el 2030 hi haurà 11 milions de persones d’entre 65 i 90 anys, tres més que ara”. Finalment, van destacar que l’important no és la titularitat del centre, sinó la qualitat del servei.

tracking