SEGRE

Acusen l'anterior direcció d'Adesma d'apropiar-se d'uns altres 800.000 euros amb contractes i factures irregulars

Els actuals responsables han tornat 200.000 euros als tutelats estafats i asseguren que ara la situació a la fundació està controlada

Adesma gestiona la residència Sant Antoni de Pàdua de Lleida.

Adesma gestiona la residència Sant Antoni de Pàdua de Lleida.MAGDALENA ALTISEN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president de la Fundació Adesma, Javier Castán, acompanyat de l'advocat de l'entitat, Jaume Liñán, ha assegurat aquest dimecres, en declaracions al mitjans, que l'excúpula de la fundació s'hauria apropiat de forma fraudulenta d'altres 800.000 euros, a banda dels 800.000 euros d'usuaris que suposadament s'haurien quedat, segons la investigació de la Fiscalia de Lleida que ha avançat avui SEGRE.

Segons Castán, els anteriors responsables d'Adesma s'haurien apropiat de 800.000 euros de persones tutelades i d'una xifra de diners similar a través de mecanismes com factures fictícies o contractes irregulars a empreses de familiars. Com a exemple, el president de la fundació assenyala l'adquisició de vehicles d'alta gama a nom d'Adesma.

Castán assegura que quan van entrar a la direcció del centre, fa dos anys, ja sospitaven d'irregularitats, "però no pensàvem que seria tant", sosté.

L'actual president ha explicat que han tornat 200.000 euros, a través d'un crèdit bancari, a les persones tutelades que han estat estafades per apropiació indeguda i afirma que ara la situació econòmica als centres d'Adesma està "controlada".

Es tractaria d'uns 25 usuaris afectats per l'apropiació de diners.

La Fundació Adesma actualment ocupa una vuitantena de persones i compta amb dues residències a la ciutat de Lleida (Sant Antoni de Pàdua i La Bordeta) amb un total de 110 places residencials i 50 de centre de dia i exerceix la funció tutelar a una seixantena de persones. Ofereix serveis gerontològics de residència assistida, de centre de dia i atenció domiciliària així com de tuteles.

 
Jaume Liñán i Javier Castán, advocat i president d'Adesma Fundació Privada, respectivament, davant de la residència Sant Antoni de Pàdua al carrer Maria Sauret, número 3 de Lleida

Jaume Liñán i Javier Castán, advocat i president d'Adesma Fundació Privada, respectivament, davant de la residència Sant Antoni de Pàdua al carrer Maria Sauret, número 3 de LleidaADESMA

tracking