SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Fiscalia sol·licita nou anys de presó per violar una dona a Lleida que va dir cinc cops “no”

L'acusat admet al judici que va sentir totes les negatives de la víctima, amb la qual havia tingut una relació || Els fets van tenir lloc al portal de la jove

Vista de l’acusat durant el judici celebrat ahir a l’Audiència de Lleida.

Vista de l’acusat durant el judici celebrat ahir a l’Audiència de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia va mantenir ahir la petició de condemna de nou anys de presó per a un jove acusat d’agredir sexualment la seua exparella, que es va negar fins en cinc ocasions a mantenir relacions sexuals amb ell. Així va concloure el Ministeri Fiscal després de la celebració del judici per aquests fets a l’Audiència de Lleida, en els quals el mateix acusat va admetre que va sentir totes les negatives de la víctima i que, malgrat això, va tenir relacions amb ella, segons ell, consentides, cosa que la víctima nega.

Els fets van tenir lloc al portal on vivia la jove a Lleida el juliol del 2018. Els dos havien mantingut una relació durant quatre mesos però quan van passar els fets ja no estaven junts. Havien quedat per parlar, segons ella, després d’un temps sense veure’s. La víctima va relatar que el jove li va insistir per pujar fins a la part alta de l’edifici per mantenir relacions i que ella s’hi va negar en diverses ocasions. Fins i tot, va relatar, la va agafar del braç per obligar-la a pujar els quatre pisos fins al replà. Una cop allà, segons la seua declaració, li va immobilitzar els braços i la va empènyer contra una barana, per després tenir relacions sense el seu consentiment.

A la pregunta de la defensa de per què no va demanar ajuda o va cridar, la jove va declarar que “no podia”. Segons els psicòlegs de l’Equip d’Atenció a la Víctima, la denúncia és totalment creïble. La víctima va explicar a aquests pèrits que al principi es va negar a denunciar perquè sentia “vergonya”.

Així mateix, va declarar que durant els fets, la jove es va quedar “bloquejada”. Per la seua part, l’acusat va admetre a preguntes de la Fiscalia que la víctima es va negar diversos cops a tenir-hi relacions però ho va donar per fet “perquè havíem quedat altres vegades i ho havíem fet”. Fins i tot va reconèixer que va abaixar els pantalons a la jove, que aquesta se’ls va tornar a pujar i que ell l’hi va tornar a abaixar. Davant dels psicòlegs de l’EATAV va tenir una actitud crítica davant del seu comportament, segons van manifestar.

A les conclusions, la Fiscalia va introduir una pena alternativa de 7 anys de presó si el tribunal considera que els fets són constitutius d’abús sexual, encara que va defensar que hi va haver violència per part de l’acusat. La víctima demana una ordre d’allunyament a l’assenyalar que “té por”.

tracking