SEGRE

PAERIA POLÈMICA

L'edil d'Esports, apartat del govern i fora de JxCat arran de les anomalies en contractes

L'alcalde relleva de les seues funcions Sergio González, que no renuncia a la seua acta de regidor, com li demana el partit, i vol seguir com a no adscrit || Pueyo designarà un nou edil la setmana que ve

El fins ara regidor d’Esports, Sergio González.

El fins ara regidor d’Esports, Sergio González.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde, Miquel Pueyo (ERC), va anunciar ahir que aparta de les seues funcions el regidor d’Esports, Sergio González (JxCat), “com a resposta a les conclusions que es desprenen de l’informe emès arran de les anomalies en tres contractes de manteniment d’edificis, malgrat que no incompleixen la llei de Contractes del Sector Públic”. González va deixar ahir també el grup municipal de JxCat i ara ha de comunicar si conserva l’acta de regidor i es queda com a no adscrit o deixa la Paeria.

La coordinadora local de JxCat va indicar que González diumenge va comunicar al grup que havia posat el seu càrrec a disposició de l’alcalde, així com la seua decisió de causar baixa del grup. En una reunió ahir, la coordinadora va acordar tramitar la baixa de JxCat i reclamar-li l’acta de regidor. Així, el següent de la llista electoral del partit, David Melé, podria ser el nou edil. Tanmateix, González va assegurar que vol continuar “treballant pels ciutadans i demostrar que s’han equivocat”.

La secció local d’ERC ja va reclamar la setmana passada “responsabilitats polítiques” i el Comú, cessaments, i convocar la comissió de seguiment del pacte de govern d’ERC, JxCat i Comú, que es va reunir ahir a instàncies de l’alcalde i va avalar la sortida de González del govern, així com designar la setmana vinent nou edil d’Esports. “La decisió d’apartar el regidor del seu càrrec és fruit de l’alt nivell d’autoexigència i de transparència que ens vam fixar com a govern del canvi”, va afirmar Pueyo, que assumeix temporalment les competències de la regidoria d’Esports.

Subratlla també que “independentment de la decisió que prengui González sobre l’acta de regidor, l’equilibri, la competència i l’eficàcia de la Paeria no queden afectats”. Si es queda com a edil no adscrit, JxCat es quedaria amb cinc edils, però el tripartit mantindria la majoria absoluta amb catorze regidors amb els 7 d’ERC i els 2 del Comú.

Els grups rebran avui més informació de l’informe sobre els contractes en la comissió de la Transparència i Sergi Talamonte, portaveu del Comú, va afirmar que demanarà que sigui pública.

L’oposició creu que el govern utilitza González “de cap de turc”

“La decisió d’apartar González la utilitzen perquè sigui cap de turc.” Així ho va assegurar el cap de l’oposició, el socialista Fèlix Larrosa, que va recordar que “en un any i mig hi ha hagut dos dimissions en el govern” i va demanar aclarir “si això implica que González deixi l’acta de regidor o no”. Al seu torn va recordar que “el 95% de les factures a l’empresa a la qual se li atribueixen aquestes irregularitats són de la regidoria d’Urbanisme i el 5% restant de la d’Esports”. És per això que Larrosa demanarà explicacions al tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, sobre aquestes irregularitats. La portaveu de Cs, Ángeles Ribes, va subscriure els arguments de Larrosa i li va semblar “sorprenent que apartin González sense sentir totes les versions dels fets”. El seu homòleg del PP, Xavi Palau, va avisar Pueyo que “té l’enemic a casa. Això danya la imatge de la Paeria i demostra el descontrol que hi ha en el govern”.

EL PROTAGONISTA “És injust, he treballat molt i no hi ha res il·legal” Sergio González va dir ahir al conèixer-se la seua destitució com a edil d’Esports que “és injust perquè he treballat més que mai i no hi ha res d’il·legal en les meues actuacions”. González, en declaracions a UA1, va admetre que “dissabte vaig trucar a l’alcalde i li vaig comunicar que posava el meu càrrec a disposició i formalment ho vaig fer diumenge. Però m’agradaria saber el perquè [se l’ha apartat del govern]. Resulta que hi ha una ètica que me l’han d’explicar. L’únic que he fet és treballar de la forma més eficaç possible i amb el mínim cost perquè el pressupost és molt ajustat”. El ja exregidor d’Esports va reiterar que “he demostrat que hem estat molt eficaços en Esports i de l’ètica o l’estètica m’hauran de donar alguna explicació. Només he estat a disposició de la ciutadania i de les entitats esportives”. Finalment, va argumentar que no vol deixar la seua acta de regidor, malgrat la seua sortida del grup JxCat, “perquè vull demostrar que s’han equivocat. Hem treballat molt i amb molta il·lusió”.

tracking