SEGRE

EQUIPAMENTS TRANSPORT

L'estació de busos dels Docs tindrà el doble d'andanes que la del projecte inicial

Els tècnics indiquen que la ubicació prevista sota el pont de Príncep de Viana tenia capacitat per a 18 i que la nova en permet fins a 32 || La comissió d'Urbanisme aprova el pla, que anirà al pròxim ple

Vista general dels Docs, on es preveu la nova estació.

Vista general dels Docs, on es preveu la nova estació.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comissió extraordinària d’Urbanisme d’ahir va aprovar amb els vots de l’equip de govern, l’abstenció de Cs i PP i el vot en contra del PSC, portar al ple del febrer el pla de la nova estació d’autobusos, que estarà ubicada als Docs i l’entorn de La Meta en lloc de sota el pont de Príncep de Viana com estava previst inicialment. És la segona vegada que Urbanisme dona llum verda a aquest pla, després que fos retirat de l’últim ple a l’anunciar el PSC que l’impugnaria al veure irregular la convocatòria urgent de l’anterior comissió.

Segons els estudis que han dut a terme tècnics municipals i de la Generalitat per decidir la ubicació, la dels Docs és millor que la de sota el pont de Príncep de Viana, per qüestions de capacitat, accessos i mobilitat. Indiquen que el projecte previst per a aquesta última només permetia habilitar divuit andanes, sis menys que les que hi ha a la terminal actual al carrer Saracíbar.

Larrosa critica que el pla és opac, Cs en vol més dades i el PP exigeix consens i no un pla “partidista”

A més, aquesta era una previsió del 2013 i, amb la nova normativa, que amplia la mida de les andanes, n’hi caben menys. D’altra banda, als Docs i l’entorn de La Meta el nombre augmenta fins a les 32.

Respecte als accessos, la terminal prevista a la nova localització serà accessible per als vianants des de Comtes d’Urgell, Príncep de Viana, Ramon Berenguer IV i la passarel·la de Renfe. En canvi, a l’anterior estarien limitats al pont de Príncep de Viana i l’avinguda del Segre.

Un punt clau és que en aquest cas hi ha problemes per a l’entrada i sortida dels autobusos, ja que els tècnics conclouen que és inviable l’accés per l’avinguda del Segre des de Pardinyes, perquè el gàlib de sota el pont del ferrocarril és de 4 metres, quan el mínim per als autobusos d’altura superior ha de ser 4,2, i el recomanat, 4,5.

Per contra, assenyalen que amb la nova ubicació no hi hauria problemes, ja que el carrer Príncep de Viana té prou capacitat. Així mateix, en aquest cas no seria necessari modificar la xarxa de busos urbans perquè passessin per davant de la nova estació, a diferència de l’anterior proposta.

Per la seua part, la portaveu de Cs, Ángeles Ribes, va demanar més informes i estudis de mobilitat sobre la nova ubicació, mentre que el seu homòleg del PP, Xavi Palau, va instar que “es dugui a terme el pla de l’estació, que sigui de forma consensuada i no es quedi en un pla únic d’estació de busos partidista”.

El PSC creu que el canvi d’ubicació beneficia propietaris privats El grup municipal del PSC va justificar ahir el seu vot en contra al nou pla de l’estació assegurant que el govern “amaga informació” sobre els motius de per què s’ha canviat la ubicació i perquè aquesta operació “beneficia la propietat privada”. Així ho van assegurar ahir tant el cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, com el portaveu del grup, Jaume Sellés. El primer va criticar que “s’està fent un procés absolutament opac i en el qual no ens donen tota la informació que demanem”. Larrosa es va preguntar de quina manera es garantirà “la suficiència econòmica per cobrir les vies si les plusvàlues es traslladen al sector de Cappont” (ja que la Paeria oferirà als propietaris dels Docs i la Meta un solar a Copa d’Or com a compensació). Per aquest motiu, Sellés va assenyalar que aquesta és una operació que “tècnicament ens genera molts dubtes i sospitem que beneficia la propietat privada”. Finalment, els socialistes van lamentar que es perdin els “2,9 milions d’euros” que va costar adaptar el solar de sota del pont de Príncep de Viana per construir-hi l’estació. El govern afirma, per la seua part, que tot el pla s’ha fet seguint criteris tècnics i que l’estructura construïda sota del pont serà util quan en un futur es desenvolupi el centre comercial previst en aquesta zona.

tracking