SEGRE

SANITAT POLÈMICA

Suspensió de feina i sou a l'exdirector mèdic de l'Arnau

La sanció de l'ICS seria de fins a dos anys arran de la filtració d'unes oposicions || També de dos mesos per a dos metges

Imatge de la façana de l’hospital Arnau de Vilanova.

Imatge de la façana de l’hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Institut Català de la Salut (ICS) ha imposat una sanció de feina i sou a l’exdirector mèdic de l’hospital Arnau de Vilanova Francesc Purroy que seria de dos anys, segons la informació facilitada per diverses fonts del centre, arran de la filtració de les preguntes d’unes oposicions en el servei de Neurologia. Així mateix, ha suspès dos mesos dos facultatius més.

Els fets van ocórrer el desembre del 2019, quan es van facilitar les preguntes a alguns dels aspirants a tres places de metge adjunt a Neurologia, a les quals es van presentar sis especialistes.

Una còpia va arribar al cap de secció de Neurologia, Luis Brieva, que era membre del tribunal de l’oposició i que va acudir amb aquesta davant d’un notari per fer-ho constar en una acta. El dia de l’examen, després de comprovar que les preguntes eren les mateixes, Brieva va impugnar la prova i es va suspendre.

L’ICS va obrir aleshores una investigació, que finalment ha sancionat Purroy, que té una plaça d’adjunt a Neurologia, de feina i sou i, segons fonts hospitalàries, aquesta es va fer efectiva al desembre i seria de fins a dos anys, però ni l’ICS ni l’afectat han volgut fer declaracions.

Respecte als altres dos metges implicats, se’ls va sancionar d’ocupació i sou per dos mesos. El seu advocat, Enric Rubio, va explicar que ha interposat un recurs al jutjat contenciós.

Les mateixes fonts de l’Arnau van explicar a finals de gener que des de l’hospital no es va fer cap notificació oficial de la sanció, però que en una reunió amb representants dels empleats es va informar de la gravetat de la falta.

Els fets, dels quals SEGRE va informar en el seu dia, van tenir lloc fa un any i van portar Purroy a dimitir com a director mèdic afirmant que no n’era responsable i va tornar a la seua plaça a Neurologia. Ara, treballa en un centre privat a Lleida.

tracking