SEGRE

DISTRICTES

ERC s'imposa en sis barris, el PSC en cinc i JxCat en quatre

Esquerra va guanyar a Cappont, Balàfia i la Bordeta, els socialistes a Pardinyes i Junts al Barri Antic || Vox és segon a la Mariola-Pius XII i els Magraners

ERC s'imposa en sis barris, el PSC en cinc i JxCat en quatre

ERC s'imposa en sis barris, el PSC en cinc i JxCat en quatre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els resultats de les eleccions a Lleida ciutat van estar molt disputats i ERC, PSC i JxCat es van repartir la victòria als diferents barris, amb un lleuger avantatge per a Esquerra. D’una banda, els republicans, que han convertit Lleida en el seu principal feu a les capitals catalanes, van guanyar en sis barris, tres dels quals figuren entre els més poblats. Per la seua part, el PSC es va imposar en cinc, la majoria dels quals són barris on té els seus caladors de vots més grans, mentre que JxCat ho va fer en quatre. D’altra banda, la formació d’ultradreta Vox va quedar quarta en gairebé tots a excepció del Secà de Sant Pere i els Magraners, on va ser segona.

ERC va guanyar als barris de Balàfia, la Bordeta, Cappont i Llívia, els nuclis de Raimat i Sucs i les partides de l’Horta, mentre que a la resta de barris va quedar en segona o tercera posició. Uns resultats que han permès a la llista que encapçalava Marta Vilalta guanyar a la capital, encara que per un estret marge, repetint així els resultats de les anteriors eleccions generals i municipals.

Quant a la llista de JxCat, amb Ramon Tremosa com a número u per la circumscripció, va guanyar al Centre Històric, Ciutat Jardí, Noguerola i Universitat-Zona Alta-Ronda. Igual que ERC i el PSC, a la resta de barris o bé va quedar segona o tercera, excepte al Secà i els Magraners.

Per la seua part, els socialistes es van imposar a Magraners, Mariola i Secà, on sempre han estat la força més votada, a banda d’Escorxador-Templers-Instituts i Pardinyes.

La CUP va quedar cinquena a la majoria de districtes, el PP va ser quart a Ciutat Jardí i Cs, setè a la majoria

La quarta formació més votada, repetint el que ha succeït en el conjunt de Catalunya, va ser el partit d’ultradreta Vox, que a la majoria de barris també va quedar en quart lloc. No obstant, al Secà i els Magraners va quedar segon, mentre que a Ciutat Jardí i Raimat i Sucs va quedar en cinquè lloc. Una altra de les formacions que van treure un bon resultat, però als antípodes ideològics de Vox, va ser la CUP, que a la majoria de barris va ocupar la cinquena posició, tret del Secà, Magraners i Mariola. Respecte al PP, el seu millor registre va ser la quarta posició a Ciutat Jardí i la cinquena a Mariola, Universitat i Escorxador.

El gran derrotat del 14-F, Ciutadans, només va quedar quart a Raimat i Sucs i el Secà, i a la resta no va superar la setena posició.

Quant a En Comú Podem, els resultats a Lleida no van ser bons, com a la resta de la província. La seua millor posició va ser la cinquena i sisena a Magraners i la Bordeta, respectivament. Finalment, el PDeCAT va quedar cinquè a Llívia, però a la gran majoria de barris va ser novè.

Més del 50% d’abstenció en nou barris i del 65% a la Mariola Una de les característiques d’aquests comicis ha estat la baixa participació, que amb prou feines va superar el 50%. Lleida ciutat no va ser una excepció i en nou dels quinze barris van acudir a votar menys de la meitat dels ciutadans que podien fer-ho. Aquests van ser Balàfia, Bordeta, Cappont, Centre Històric, Estació-Av. del Segre-Pl. Europa-Noguerola, Llívia, Magraners, Mariola-Blocs Joan Carles-Pius XII, Pardinyes i Secà de Sant Pere. La Mariola va ser el barri amb l’abstenció més alta de la ciutat, on va arribar al 65,98%, la qual cosa significa que només van anar a votar 2. 448 veïns dels 7.195 que figuren al cens. El segon amb menys participació va ser Magraners, amb una abstenció del 64,41%, seguit del Secà de Sant Pere amb un 59,53%. A l’altre extrem hi ha Ciutat Jardí, en el qual van votar el 65,48% dels censats, seguit d’Escorxador-Templers, amb un 56,33% de participació. 

Un grup de persones es van concentrar ahir a la tarda a la plaça Paeria de Lleida per protestar per la irrupció de Vox al Parlament.

Un grup de persones es van concentrar ahir a la tarda a la plaça Paeria de Lleida per protestar per la irrupció de Vox al Parlament.AMADO FORROLLA

tracking