SEGRE

TRIBUNALS

Europa rebutja pronunciar-se sobre la detenció de Hasel: "És un assumpte per al sistema judicial espanyol"

La Policia va detenir aquest dimarts el raper espanyol Pablo Hasel, que s’havia tancat ahir al Rectorat de la Universitat de Lleida per evitar el seu empresonament.

Imatges de la detenció de Pablo Hasél i l'ampli dispositiu policial

Imatges de la detenció de Pablo Hasél i l'ampli dispositiu policialMAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea (CE) va refusar aquest dimarts pronunciar-se sobre la detenció avui del raper Pablo Hasel, condemnat a nou mesos de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona, per tractar-se d’un procés en mans de la justícia espanyola.

"La Comissió Europea no comenta sobre procediments nacionals en els nostres Estats membres, així que aquest és un assumpte per al sistema judicial espanyol", va dir el portaveu de Justícia i Estat de dret de l’Executiu comunitari, Christian Wigand.

La Policia va detenir aquest dimarts el raper espanyol Pablo Hasel, que s’havia tancat ahir al Rectorat de la Universitat de Lleida per evitar el seu empresonament.

Desenes d’agents de les forces de seguretat de Catalunya van entrar a l’edifici per arrestar-lo, ja que divendres passat va acabar el termini perquè ingressés voluntàriament a presó per complir una sentència de nou mesos de presó.

El cantant es va tancar a la Universitat de Lleida "per posar-se'l a la Policia el més difícil possible" i amb l’objectiu, segons va declarar a Efe, de visibilitzar el que considera un "gravíssim atac" contra les llibertats.

Hasel va ser condemnat a nou mesos de presó, sis anys d’inhabilitació per exercir càrrec públic i al pagament de gairebé 30.000 euros de multa per delictes d’enaltiment del terrorisme i injúries contra la Corona i les institucions de l’Estat espanyol.

Aquest dilluns, l’Audiència Nacional espanyola va tornar a rebutjar la suspensió de l’execució de la condemna, al recordar que el 2017 va ser condemnat per un delicte de resistència o desobediència a l’autoritat; i el 2018, per violació de domicili de local.

tracking