SEGRE

TRIBUNALS PROTESTES

Pablo Hasél es tanca al Rectorat de la UdL i arriba l'ordre de detenció

Més de 200 persones, que van tallar la rambla d'Aragó, donen suport al raper lleidatà

Pablo Hasél es tanca al Rectorat de la UdL i arriba l'ordre de detenció

Pablo Hasél es tanca al Rectorat de la UdL i arriba l'ordre de detencióITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El raper lleidatà Pablo Hasél es va tancar ahir al matí a l’edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida (UdL) per evitar ser detingut i ingressar a la presó. Precisament, ahir l’Audiència Nacional va ordenar la seua detenció i ingrés a la presó després de tornar a rebutjar suspendre l’execució de la condemna de nou mesos de presó per enaltiment del terrorisme.

Val a recordar que el termini per ingressar voluntàriament va finalitzar divendres passat. La sala va desestimar el nou recurs de Pau Rivadulla atès el seu “historial delictiu” i que les seues circumstàncies “no denoten la intenció” de reparar, “almenys moralment, el dany causat, sinó que, al contrari, persisteix en la seua actitud antisocial” i recorden que també va ser condemnat per desobediència a agents i per entrar il·legalment en un local, segons la interlocutòria.

Per la seua part, el raper va assegurar que la tancada a la UdL la fa “per posar-ho a la Policia al més difícil possible” davant de la previsible detenció. L’artista va comptar amb el suport de més de 200 persones.

A la tarda hi va haver una concentració que durant uns minuts va tallar la rambla d’Aragó. En aquest sentit, membres de la Plataforma Llibertat Pablo Hasél van tancar els accessos amb cadenats i van usar mobiliari de la universitat com bancs, taules i cadires per fer barricades i dificultar el possible pas dels agents i molts tenien previst passar la nit allà.

Segons la plataforma, el rector, Jaume Puy, hauria autoritzat als Mossos l’entrada al centre. Puy, per la seua part, va dir que la universitat és un espai públic i que els Mossos poden accedir-hi quan vulguin.

Així mateix, la UdL va afirmar que defensava la llibertat d’expressió però va demanar a Rivadulla que s’ha de garantir els drets de la comunitat universitària.

Pablo Hasél es tanca al Rectorat de la UdL i arriba l'ordre de detenció

Pablo Hasél es tanca al Rectorat de la UdL i arriba l'ordre de detencióITMAR FABREGAT

tracking