SEGRE

Condemnen les agressions als agents en les protestes per Hasel

L'alcalde de Lleida: "la violència i el vandalisme d'una minoria no són la resposta"

Moment en què evacuen un dels agents ferits.

El sindicat de la Urbana demana a l'alcalde de Lleida que condemni les agressions als agents en els protestes per HaselAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les seccions sindicals ASIGULL, UGT, CGT, CSIF, CCOO i AFILL de treballadors de l'ajuntament de Lleida han emès un comunicat conjunt en què condemnen la violència "d'una minoria" en les protestes de dimarts a la ciutat per la detenció de Pablo Hasel.

Els sindicats, que "defensen el dret a manifestació i expressió", feliciten el col·lectiu de la Guàrdia Urbana de Lleida, "que, sense l’equipació ni la formació necessària per aquests tipus d'actuacions d'ordre públic, han aguantat estoicament davant el llançament de pedres, ampolles de vidre, petards, pintura, taules i cadires, evitant danys majors a establiments privats i mobiliari públic".

"Desitgem una ràpida recuperació als companys ferits per uns radicals que només han anat a fer-los mal", afegeixen al comunicat. "Condemnem i animem a tots els representants polítics a sumar-s’hi a la condemna".

En aquest sentit, els sindicats exigeixen a la corporació municipal "una defensa clara i institucional dels seus treballadors i dels bens públics, com a mesura preventiva a futures agressions". També reclamen que l'ajuntament es personi com acusació particular a futures accions judicials derivades d’aquests fets.

Miquel Pueyo condemna les agressions

Aquest matí, a través del seu compte de Twitter, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha defensat que "la violència i el vandalisme d'una minoria no són la resposta" i ha condemnat les agressions als agents de la Guàrdia Urbana

Els disturbis en la protesta de Lleida van començar quan la marxa, que havia sortit de la plaça de la Catedral i recorregut l’Eix Comercial, va entrar a la rambla Ferran. A mesura que s’atansava a la subdelegació del Govern espanyol, diversos manifestants van començar a tombar els contenidors i a calar-los foc. Els Mossos, amb efectius de la Brigada Mòbil i els ARRO, van envoltar la subdelegació.Els radicals els van llançar petards, pedres, vidres, pintura i cadires i taules que hi havia a la terrassa d’un bar.

Davant de l’avenç del cordó policial, es van dirigir ràpidament cap a l’avinguda Blondel, on van fer diverses barricades.Els Mossos van llançar salves però no hi va haver càrregues.

Va ser allà on van agredir tres agents de la Guàrdia Urbana que anaven amb moto.També van calar foc a dos de les motocicletes, que van quedar completament calcinades, i van causar danys a una tercera. Van ser rescatats pels seus companys. Dos d’ells van ser evacuats a l’Arnau. Hi va haver un altre urbà ferit i també dos mossos lesionats.

tracking