SEGRE

ATENCIÓ SOCIAL BARRIS

Els veïns de Pardinyes, contra el futur alberg per a temporers

El president veïnal i Palau.

El president veïnal i Palau.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El projecte d’aixecar un edifici modular a Pardinyes per acollir temporers a l’estiu i sensesostre a l’hivern (vegeu SEGRE d’ahir) ha provocat enrenou al barri. L’Organització de Veïns va informar que s’han “posat en marxa per crear una comissió per parar aquest projecte”. El president, Rafa Fernández, va dir que els veïns estan “nerviosos, preocupats i no el volen”, encara que va advocar per repartir aquest col·lectiu per diversos barris i per conèixer els detalls per part de la Paeria abans de decidir accions. No obstant, alguns veïns ja preveuen una recollida de firmes i pares del col·legi La Mitjana també van expressar les seues queixes.

També ho va fer l’oposició municipal.El líder del PSC, Fèlix Larrosa, va dir que aquest alberg “no és el nostre model i no serà la solució”.

Va apostar per “una coordinació global amb la Generalitat, la resta d’institucions del territori, el tercer sector i les empreses agràries”.Va criticar que es projecti sense un procés de participació i es va preguntar on derivaran les persones que arribi quan les 150 places siguin ocupades.

La portaveu de Cs, Ángeles Ribes, va augurar un díficil consens, no veu clar el finançament i va advocar per albergs temporals repartits que es desmantellin després.Xavier Palau (PP), que va visitar el solar, va destacar que el projecte no està consensuat i va recordar que la parcel·la havia d’acollir un equipament per a persones grans.

Va criticar que “aquest any tampoc estarà solucionada” l’atenció a aquest col·lectiu.

El Comú, soci de govern, diu no saber-ne res

El portaveu del Comú, Sergi Talamonte, que a més és regidor de Pardinyes, va dir que l’anunci d’aquest projecte d’alberg va ser “una sorpresa” per al seu grup, soci de govern d’ERC i JxCat. Va afegir que ha sol·licitat “al govern municipal una reunió immediata amb els veïns” i va subratllar que el seu grup valorarà el projecte, que no està consensuat, quan el conegui. Això suposa una altra fricció en el tripartit, després de l’última polèmica per anomalies en tres contractes que va costar el càrrec al regidor d’Esports.

tracking